1100 km z uszkodzonym łożyskiem i osłabioną kompresja ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1100 km z uszkodzonym łożyskiem i osłabioną kompresja ???
Mam do zrobienia 1100km Golfem 1,8 1994 ,przebieg 200km Variant.
Samochód ma osłabiona kompreske jednego z cylindrów i łożysko przedniego koła nadajace sie do wymiany . Samochod jest jezdzacy jaknajbardziej.
Jak sadzicie dam rade dojechac do POlski?
Samochód ma osłabiona kompreske jednego z cylindrów i łożysko przedniego koła nadajace sie do wymiany . Samochod jest jezdzacy jaknajbardziej.
Jak sadzicie dam rade dojechac do POlski?
-
- Gadatliwa bestia
- Bezy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Radziłbym jednak jechać do mechanika, albo zrobic to przy pomocy kogoś kto wczesniej juz wymieniał. Wymiania łozysk to nie jest " hop -siup i czapka śliwek"...TuszU pisze:Łożysko juz kupiłem - przód za 45zł w razie czego jakby coś na trasie się przydarzyło i potrzebna by była fachowa pomoc to łozysko juz mam . Ale z samodzielnym montażem to chyba nie jest tak łaps. Trzeba chyba mieć jakieś specjalne narzędzia. Wymienialiście łożysko sami?
Zmarła matka abonenta radiowego....
-
- Gadatliwa bestia
Ja jestem po technikum samochodowym wiec może dla mnie to pestka a dla piekarza to trudne, ale sam tez to zrobisz pod warunkiem że masz troche rozumu i cierpliwości, delikatność też się sprzyda. Sam wymieniałem 4 łożyska w mk III z ABS i wszystko działa ok!!!!!!!! TYLKO w tylnych kołach nie można mocno dociągać łożyska musi mieć trochę luzy bo zaraz je pieron weżmie. Jak by co to ci mailowo pomoge chyba ze jestes ze Śląska to ci w praktyce pomoge.