[Mk III] Czujnik od centralnego zamka...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Mk III] Czujnik od centralnego zamka...
Witam mam u siebie oryginalny centralny zamek na podciśnienie i mam z nim malutki problem a mianowicie po naciśnięciu pilota z ok 5 m samochód się otworzy niestety z dalszej odległości nie "łapie"
W innych furach zamki łapią nawet do 50 m a u mnie nie....
Co z tym zrobić? Gdzie znajduje się czujnik w samochodzie może go czymś zastawiłem??
p.s. baterie w pilocie mam nowe...
Co z tym zrobić? Gdzie znajduje się czujnik w samochodzie może go czymś zastawiłem??
---------- Passat -----------
Re: [Mk III] Czujnik od centralnego zamka...
buxi pisze:Witam mam u siebie oryginalny centralny zamek na podciśnienie i mam z nim malutki problem a mianowicie po naciśnięciu pilota z ok 5 m samochód się otworzy niestety z dalszej odległości nie "łapie"
Ja na twoim miejscu nie zmieniał bym parametrów pilota bo wyobraz sobie sytuacje... jesteś w domu auto na parkingu okolo 30-40 metrów lub przed domem a dzieci bawią sie kluczykami (nie koniecznie twoje mozesz być w gościach) rano dnia następnego podchodzisz do samochodu i nie ma radia itp. zero śladów włamania auto otwarte a ubezpieczyciel śmieje ci się w twarz . Inna sytuacja: jesteś w markecie sięgasz po komórkę lub porwel i niechcący naciskasz przycisk auto mruga światełkami (albo nie) i się otwiera a niektórzy na takich parkingach tylko na to czekają więc sam widzisz po co jest taki zasięg pilota i czy potrzebny ci jest większy wybór należy do siebie... POZDRO...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
++++++++ CB CH.19 ++++++++
PRESIDENT JACKSON
PRESIDENT JACKSON