Mk3 linka sprzęgła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
w tym sęk, że nie wiem czy jest! Przed godz wpadła mi śrubka między ramie a skrzynie biegów nie bede sie już rozpisywał skad ta śrubka sie tam wzięła poprosty pośpiech. Gdy pubowałem ruszyć poczułem opór na pedale i to jest przyczyna wyciągnięcia sie linki bo sprzęgło bierze teraz pod sam koniec i nie wiem co z tym zrobić ?
...ok załużmy że jest samoregulator zreszta patrząc na linke rzeczywiście wydaje mi sie że tak jest więc po jakim czasie powinno wszystko wrócić do normy?
Poprzednie moje auto miało sprzęgło chydrauliczne i to rozwiązanie mimo że bardziej skomlikowane jest chyba lepsze, a w Golfinie mam linke niby proste ale nie chce sie uczyć na własnych bledach i coś popsuć!
Poprzednie moje auto miało sprzęgło chydrauliczne i to rozwiązanie mimo że bardziej skomlikowane jest chyba lepsze, a w Golfinie mam linke niby proste ale nie chce sie uczyć na własnych bledach i coś popsuć!
Miałem coś podobnego,w tym sensie że po wymianie linki sprzęgła samoregulacja potrzebuje trochę czasu by zadziałała.Tak w ogóle to sprawdż czy ta śrubka nie siedzi między dżwignią a skrzynia.Najprostszy sposób sprawdzenia czy samoregulacja działa to : wcisnąc do oporu pedał sprzęgła(co najmniej 5 razy),po tej czynności koniec dżwigni wyłączania sprzęgła powinien dać się przesunąć pod naciskiem ręki o około 10 mm w kierunku "od sprzęgła".W przeciwnym razie należy wymienic linkę sprzęgła.
Szerokiej drogi ,gumowych słupów i jak najdalej od smerfów.
Tej śrubki już nie ma wyciągnąłem ja natychmiast, ale kilka razy sprzęgłem poruszałem nim to zrobiłem porostu musiałem przejechać kilkanaście metrów do garażu bo to już noc była! zrobiłem już 90km i nic sie nie dzieje sprzęgło nadal bierze u samej góry! linka wydaje sie być dobra dokładnie ja dziś obejżałem
Dziękuje za odpowiedź sprawdze!
Dziękuje za odpowiedź sprawdze!