deska rozdzielcza z mk2 do mk1

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

schocker

Post autor: schocker » ndz mar 27, 2005 16:50

Pytanko? Czy da sie przeżucić deske rozdzielczą z mk2 do mk1 jak tak to czy wymaga to dużych przeróbek a może nic nie trzeba przerabiać. Jak ktoś coś takiego robił lub wie jak to zrobić to prosiłbym o kontakt email schocker1@tlen.pl A może ktoś ma jakiś opis jak to zrobić lub zna strony gdzie to jest opisane. Z góry dzięki za pomoć

od Quatro7: uprzejmie prosi się o niezamieszczanie tych samych tematów w wielu działach :!:

mateoosh
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: mateoosh » pn mar 28, 2005 15:51

z tego co mi wiadomo to potrzebna jest lekka rzeźba bo decha od mk2 jest nieco szersza (w sensie dłuższa :helm: ) i nie objedzie się bez lekkiego je przycięcia.
Ja jestem obecnie na etapie remontu swojego "paścia" i kto wie może będę robił ten manewr u siebie...

Było:
- VW Golf MK1 rocznik 1983 cacuszko po remoncie
- VW Golf MK2 rocznik 1988 Special GT na glebie
Jest:
- MK2 GTI 16V Midnight Blue BLOS Edition

schocker

Post autor: schocker » pn mar 28, 2005 16:00

jakbyś coś wiedział w tym temacie to daj znać

Slawo80
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Slawo80 » pn mar 28, 2005 21:46

Deska miesci sie w jedynce - kolega tak ma. decha weszla tylko trzeba przerobic mocowania zeby pasowaly do tych w desce, mocowanie nagrzewnicy i nawiew bo jedynka ma wlot na srodku a dwojka po prawej. Jak bedziecie zakladac srodkowa konsole, ta z popielniczna to trzeba bedzie troszka galke powyginac bo bedzie chaczyc ;) Fajnie to wyglada ;)
Jak to zrobic to dokladnie nie powiem bo nie bylem caly czas przy tym jak bylo wszystko robione.

Pozdro:

Slawek.

schocker

Post autor: schocker » pn mar 28, 2005 21:53

a dechy nie trzeba przycinać. Kórde szkoda że twój kumpel nie porobił fotek no ale coż nie można mieć wszystkiego. dzieki!!!!!!!!

Slawo80
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Slawo80 » pn mar 28, 2005 22:06

Nic nie trzeba bylo przycinac ;) on wkladal ta deske twarda z plastiku, kiedys mierzylismy moja deske (miekka) i tez powinna wejsc ;) Wiesz z fotkami to tego typu problem ze kolega bardzo cienko z kasa stoi - prawie 3 lata tego goferka skladal wiec o aparacie nawet nie mysli :( zreszto ja tez jakos jeszcze nie moge sie dorobic ( wszystko o ta cholerna kase sie rozbija :()
Wlasnie - on na srodkowy kanal dal pianke i jak ztwardniala to poobcinal i dopiero na to kladl srodkowa konsole bo tak bylo za wysoko.
Ale efekt naprawde fajny.
No i wiesz nikt Ci nie powie ze masz golfa jedynke czy dwojke bo wtedy masz golfa poltorowke ;)

Jak bys chcial wiedziec wiecej to ja mam gg 878491 i siedze dzisiaj do 6 rano w roboci :( tyle ile bede mogl pomoc to pomoge ;)

Pozdro:

Slawek

schocker

Post autor: schocker » pn mar 28, 2005 22:14

no tak ale ja dopiero bede to robił gdzieś za 2 miechy. Więc naet jeżeli mi wytumaczysz co do czego to pewnie i tak nic z tego nie zapamiętam. Ale dzieki za pomoc bede musiał sobie jakoś poradzić. Może jak zaczne to obic to sie odezwe bo dzisiaj mi raczej nie pasuje. Z góry dzięki za pomoc chociaż wiem ze są jakieś szanse :grin:

Slawo80
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Slawo80 » pn mar 28, 2005 22:26

Nie ma problemu mozesz sie odezwac kiedy bedziesz chcial ;) Myslalem ze wlasnie jestes w trakcie zakladania ;)

Pozdro:

Slawek.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”