GOlf 3 1.4 AEX turbina z polo g40 czy podejdzie?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
GOlf 3 1.4 AEX turbina z polo g40 czy podejdzie?
tak jak w temacie czy turbinka z polo g40 podejdzie do golfiny 1.4 AEX bez wiekszych przerobek?? pytam bo kolega ma takie polo g40 i ladnie mu te autko wymiata a tam jest silniczek 1.3 wiec tak pomyslalem ze moze taki cos bym wsadzil do swojego mk3 wkoncu to bardzo podobny silnik. I prosze mnie nie gonic ze sie o glupoty pytam ale nigdzie niemoge znalesc odpowiedzi prosze o szczegoly jaki bylby koszt mniej wiecej tych przerobek bo turbinke juz widzialem na allegro w granicach 1000zl:P
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
silnik 1.3 g40 a 1,4 sa mechanicznie zupelnie inne, nie mowiac o innym stopniu sprezania, to do budowy uzyto mocniejszych tlokow i korbowodow, niz w wersji 1,3 zwyklym. ja sugeruje caly silnik wsadzic i bedzie najlepiej i najtaniej..co do nazwy jest to kompresor a nie zadna turbo i sie nie tlumacz, turbina jest napedzana sila gazow i nawet ja powinno sie prawidlowo nazywac turbosprezarka, tak jak g mozna nazwac takze sprezarka, ale nigdy nie turbo...kamil_p pisze:tak kompresor z tego co wyczytalem w zasobach internetowych jest to turbinka mechaniczna;]
[ Dodano: 22 Lut 2007 22:19 ]
ale w dalszym ciagu nie wiem czy jest to wykonalne:P
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.