Hi chciałbym się dowiedzieć jaki jest w miarę dobre ciśnienie sprężania w
cylindrach w starym Golfie. Otóż mi mechanik sprawdził i mam takie na Golfie z 1987 roku na pierwszym cylindrze 100% na drugim 85% na trzecim 80% i na czwartym 85%.
CZy w przypadku takiego spręzania ten silnik jest jeszce (jak na ten wiek dobry) .Janie ciśnienie wskazuje na znaczne objawy zużycia silnika?
Pozdrawiam
Ciśnienie sprężania.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
z tego co wiem to sprezanie mierzy sie nie w % tylko w atmosferach moze dlatego nikt nie odpowiada. inna sprawa jest to ze miedzy Twoimi postami jest 12 minut roznicy a watpie zeby wszyscy siedzieli i czekali zeby tylko odpowiedziec, troche cierpliwosci
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
moze mowil o szczelnosci cylindrow???
jak tak to jest oki jeszcze, dobrze by bylo wiedziec jaka jest kompresja w bar i jak sie do tego ma proba olejowa??? p.s cierpliwosci panie:D
jak tak to jest oki jeszcze, dobrze by bylo wiedziec jaka jest kompresja w bar i jak sie do tego ma proba olejowa??? p.s cierpliwosci panie:D
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Może i jestem troche niecierpliwy,ale róznica w pastach to nie jak zauważył @Adamm 12 min tylko 1 dzień i 12 min.
Pewnie @evolution masz racje zmieżył mi ciśnienie cylindrów,więc czy takie wyniki w granicach 80,85,85,100%szcelności pozwolą mi spać spokojnie przez powiedzmy pare lat.
I jak się ma ciśnienie w cylindrach, do ciśnienia spręzania mieżonego w barach?
Pozdrawiam
Pewnie @evolution masz racje zmieżył mi ciśnienie cylindrów,więc czy takie wyniki w granicach 80,85,85,100%szcelności pozwolą mi spać spokojnie przez powiedzmy pare lat.
I jak się ma ciśnienie w cylindrach, do ciśnienia spręzania mieżonego w barach?
Pozdrawiam
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
szczelnosc cylindrow w % do cisnienia w barach ma nijak mowi tylko o nieszcelnosci cylindrow a nie o zdolnosci do sprezania gazow
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT