wez mlotka i kawalek preta, przyloz pret do sruby i zdziel go mlotkiem solidnie ze dwa razy, powinno pomoc:)olo95 pisze:raczej nierealne -połamałem 2 ampule a te q......rwy nawet nie drgną
W kturym miejscu jest zawór EGR??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Popsikaj czymś te śrubki polecam sławetny wd40. ew. coś innego na bazie śliskości tudzież olej musi puścić. A najlepsze rozwiązanie to DOBRY imbus. Taki konkretny nie z kompletu za 5zł. Wtedy sobie na niego nawet przedłużkę założysz i większą dźwignią nie ma opcji, żeby nie puściły.
POWERED BY IBIZA GT TDI
133KM@314Nm
133KM@314Nm
właśnie właśnie WD40 i przyjeba.nie młotkiem przez jakiś tępy przecinak lub pręt i nie ma ch.ja we wsi pójdzieccinekk pisze:Popsikaj czymś te śrubki polecam sławetny wd40. ew. coś innego na bazie śliskości tudzież olej musi puścić. A najlepsze rozwiązanie to DOBRY imbus. Taki konkretny nie z kompletu za 5zł. Wtedy sobie na niego nawet przedłużkę założysz i większą dźwignią nie ma opcji, żeby nie puściły.
a jak pójdzie to zmienić śruby na nowe albo na takie z łbem sześciokątnym żeby podejść
później z nasadką ....
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
zeby spaliny nie wracaly i nie syfily kolektora ssacegobroda1920 pisze:może ktoś mi wyjaśnić poco sie zaślepia ten EGR?
EGR to uklad recyrkulacji spalin dbajacy o ekologie, i przy okreslonych warunkach (stanie silnika) czesc spalin idacych do wydechu jest wpuszczana spowrotem do kolektora ssacego celem dopalenia.
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
zawór EGR
Jeżeli masz turbinę to tym samym przewodem sterowana jest turbina, więc do EGR musisz przewód zaślepić. Jeżeli niemasz turbiny wystarczy wypiąć kostkę elektrozaworu, który steruje podciśnieniem do EGR.