Mam Golfa III Variant z 1997 roku. Zmieniałem akumulator i od tamtej pory nie mogę uruchomić radia bo, jak sie okazało teraz nie mam zapisanego nigdzie kodu. Auto był sprowadzone z zagranicy, więc z tym radiem koniec. Mysle teraz o wstawieniu taniego radia, ale Gammy. Czy warto ten odbiornik zakupić? Czy jest różnica wzgledem Alfy?
Mam teraz problem bo w drzwiach są tylko zaślepki bez głośników. Czy są tam w drzwiach wyprowadzone kable? Jak nie, to co muszę zrobić w instalacji?
Czy można wstawić w drzwi tego auta głośniki o rozmiarze 160? Mówią, że są to orgynalne od Golfa III ale 3 - drzwiówki, a ja mam kombiaka! Czy będą pasowały? Jaki jest właściwy rozmiar tych głośników?
Dziękuję za wszelkie dobre porady
Problemy ze zmianą radia Alfy na Gamma
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Moim zdaniem daj sobie spokój z Gamma bo to i tak jest kupa
Kup jakieś radio CD najlepiej używane jak masz ograniczony budżet, albo nowe za 500 600 zł
dostaniesz radiio o bijące gamme na głowę.
W drzwi zmieszczą się wszystkie głośniki o średnicy w okolicach 160 mm (w zależności od producenta).
Jak nie masz instalacji to musisz ciągnąć ją albo przedłużając kable od głośników na podszybiu (b. b. zły pomysł) albo od radia przy okazji montując nowe kable głośnikowe o większym przekroju ( koszt niewielki a na pewno pomoże)
Co do atrap natomiast
1 spróbuj zamontować atrapy od głośników nowych,
2 można kupic na allegro atrapy do golfa (pasują tak sobie ale ale są lepsze od od p.1)
3 na szrocie poszukać atrap od lepszych wersji golfa / vento z dziurkami
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Kup jakieś radio CD najlepiej używane jak masz ograniczony budżet, albo nowe za 500 600 zł
dostaniesz radiio o bijące gamme na głowę.
W drzwi zmieszczą się wszystkie głośniki o średnicy w okolicach 160 mm (w zależności od producenta).
Jak nie masz instalacji to musisz ciągnąć ją albo przedłużając kable od głośników na podszybiu (b. b. zły pomysł) albo od radia przy okazji montując nowe kable głośnikowe o większym przekroju ( koszt niewielki a na pewno pomoże)
Co do atrap natomiast
1 spróbuj zamontować atrapy od głośników nowych,
2 można kupic na allegro atrapy do golfa (pasują tak sobie ale ale są lepsze od od p.1)
3 na szrocie poszukać atrap od lepszych wersji golfa / vento z dziurkami
Pozdrawiam i życzę powodzenia