dioda zamka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

seba0000
Mały gagatek
Mały gagatek

dioda zamka

Post autor: seba0000 » pn lut 19, 2007 18:10

Witam . Mam zamiar zamontować diodę w drzwiach kierowcy obok rygla zamka i chcę żeby się zapalała gdy zamknę zamek <nie po wyłączeniu zapłonu> Po prostu przekręcam kluczyk w zamku drzwi się zamykają i dioda zaczyna mrugać. Jak to zrobić ??? Z góry dzięki.

seba

greg

Post autor: greg » pn lut 19, 2007 20:51

najprosciej? dolutować na którego wkręcany jest bolec od wewnętrznego zamykania drzwi kawałek pręcika - obok umiejscowić kontaktron. Opuszczenie bolca robi zworkę - zapala się dioda. Owtorzenie zamka powoduje podniesienie bolca - rozłączenie kontaktronu

Awatar użytkownika
macbu
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: macbu » wt lut 20, 2007 15:52

za duzo kombinacji... ja to samo chce zamontowac nie wiem juz u Ciebie jest z centralnym czy go masz ... ja mam i napewno podepne diode pod kable od centralnego... niedlugo to zrobie to dam znac pod jakie kolorki podpiołem... najlepiej rozebrac tapicerki i miernikiem sprawdzic jak dzialaj kabelki przy centralym takze daleko nie trzeba bedzi ebiegac z kablami napewno + i _ sie znajdzie taki jak powinien... pozdrawiam

Macbu

seba0000
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: seba0000 » wt lut 20, 2007 18:45

macbu pisze:za duzo kombinacji... ja to samo chce zamontowac nie wiem juz u Ciebie jest z centralnym czy go masz ... ja mam i napewno podepne diode pod kable od centralnego... niedlugo to zrobie to dam znac pod jakie kolorki podpiołem... najlepiej rozebrac tapicerki i miernikiem sprawdzic jak dzialaj kabelki przy centralym takze daleko nie trzeba bedzi ebiegac z kablami napewno + i _ sie znajdzie taki jak powinien... pozdrawiam

Mam centralny . Czekam na informacje jak zrobiłeś .

seba

Awatar użytkownika
macbu
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

dioda

Post autor: macbu » śr lut 21, 2007 12:55

Witaj seba
Własnie podłączyłem moja diode.
plusik podłączyłem pod szary przewód idacy do takiej małej kostki co idzie do zamka (taka owala z 3 pinami) znajduje sie wyżej niz taka duża... a minusik podlacyzlem pod śrubke mocowania mechanizmu szyby... a co wazne nie wiem jaka masz diode bo szary przewod daje plusa jak sa drzwi zamkniete centralnym wiec albo stosujesz juz mrugajaca diode albo zwykla z układem przerywania... powodzenia i koniecznie odłacz akumulator bo ja zapomnialem i spalilem bezpiecznik od centralnego :P

Macbu

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”