zaświeca mi się kontrolka oleju mk III
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zaświeca mi się kontrolka oleju mk III
mam mk III 1,4 po podgrzaniu się silnika miga mi kontrolka oleju, tzn.
to jest tak że jak utrzymam obroty silnika przez chwile na stałym poziomie, ale pomiędzy 2050 a 2450 to zaczyna mrugać i pipczeć. Co to może być? pompa oleju czy co?
to jest tak że jak utrzymam obroty silnika przez chwile na stałym poziomie, ale pomiędzy 2050 a 2450 to zaczyna mrugać i pipczeć. Co to może być? pompa oleju czy co?
- MrSalieri
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Remont silnika a dokladnie wymiana panewek na wale ludzie uzyjcie opcji szukajzdybi83 pisze:Mam ten sam problem w MK II i też nei wiem jak sobie z tym poradzic wymieniłem czujnik ciśnienia oleju jednak nic to niedało następnie sprawdzałem ciśneinie i wychodzi na to że jest zamałe ale niebardzo wiem co z tym robić.
A ja na to tyle: jeżdzę już od trzech tygodni z tym problememi juz czasami do innych ludzi zaczynam piszczeć jak ten sqbany piszczek. Wymieniłem czujniki, filtr i olej na mineralny, wymieniłem pompę oleju i okazuje się, że nadal ciśnienie oleju po rozgrzaniu silnika spada i to dość drastycznie. Jedyny plus tego zabiegu jest taki, że po wymianie oleju poprawiła się kultura pracy silnika. A może zebrał by ktoś wszystko na ten temat do kupy i dał w jedno miejsce???
Carpe Diem - Memento Mori
- Adam Polak
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Adam Polak
- Mały gagatek
- Kontakt:
sam napisałeś że po nagrzaniu silnka. A więc kiedy zmiena się lepkość oleju .Ciśnienie Wówczas spada. Czujnik przekazuje:informacje; o ciśnieniu więc cóż z tego że go odłączysz. Dalej informacja przekazywana jest że nie ma należytego ciśnienia.A co do tego że któryś mechanik powiedział że nie mogą być panewki bo silnik by rzęził- nie wierz w to bo wcale tak być nie musi
- Adam Polak
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Adam Polak
- Mały gagatek
- Kontakt: