sam gasnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
sam gasnie
siemka!!! mam problem z mk2 silnik 1v . wczoraj po krodkiej jezdzie mialem problem zapalic auto silkib byl cieply - tak krecil jakby nie mial paliwa. Jak go odpalilem do do dzisaij chodzil ok az zdechl mi w trakcie jazdy. zepchnolem auto z drogi bo oczywiscie nie chcial zapalic i sprobowalem znowu zapalil bez problemu. elektro zawor w pompie cyka jak sie zalonczy zaplon. dziwne bylo to ze jak odkrecilem z filtra paliwa ten korek od spodu to zassalo mi powietrze do filtra - czemu tak i jaka przyczyna
zassalo bo takie ma zadanie ten korek pod filtrem sluzy do spuszczania wody z filtra jezeli dokonasz tego na pracujacym silniku to tak sie stanie ze zassie powietrze a co doprowadzi do zapowietrzenia samochodu a co zatym idzie twoich problemow
radze ci sprawdzic po odpaleniu czy paliwo idzie z powietrzem czy tez nie oczywiscie z filtra paliwa
jezeli sa banki z powietrzem to musisc to wyeliminowac
i powinno byc ok
jest jeszcze jedna przypadlosc podobna do twojej tzn. jak nawala kostaka w stacyjce to czesto sa takie objawy- sprawdz to co napisalem jak nie to bede myslal dalej
jezeli pomoglem o punkciku nie zapomnij narka daro
radze ci sprawdzic po odpaleniu czy paliwo idzie z powietrzem czy tez nie oczywiscie z filtra paliwa
jezeli sa banki z powietrzem to musisc to wyeliminowac
i powinno byc ok
jest jeszcze jedna przypadlosc podobna do twojej tzn. jak nawala kostaka w stacyjce to czesto sa takie objawy- sprawdz to co napisalem jak nie to bede myslal dalej
jezeli pomoglem o punkciku nie zapomnij narka daro
nie ma glupich ludzi sa tylko trosze inni
-
- Gadatliwa bestia
korek pod filtrem odkrecilem jak auto bylo zgaszone bo nie umialem zapalic! jak sobie zassalo powietrze to potem zapalil na dotyk. banki z paliwem mi nie ida! moze to byc wina filtra (np ze nadaje sie juz do wymiany). a jesli padala by kostka pod stacyja to swiatla i dmuchawa by chodzily czy nie bo umnie dalej dzialaly
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
tak kolego swiatla i dmuchawa moze chodzic jezeli chodzi o filter to moze on byc przyczyna jezeli powiedzmy nie wymieniany byl bardzo dawno, zmien go to maly wydatek a moze pomoc
opisz dokl dolegliwosci to moze jeszcze ci cos napisze jak bede mial wiecej wiadomosci
opisz dokl dolegliwosci to moze jeszcze ci cos napisze jak bede mial wiecej wiadomosci
nie ma glupich ludzi sa tylko trosze inni
-
- Gadatliwa bestia
wiecej dolegliwosci nie ma. na obroty wchodzi elegancko a wtedy kiedy mi zgasl podczas jazdy to bylo akurat po wyprzedzaniu wiec dostal kopa i ujechalem moze z minute i zgasl. bombelek w poliwie nie ma. filtr wymienialem ok 13 tys temu. jak sciagne powrot paliwa z pompy do filtra to powinno byc paliwo w filtrze czy nie??
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
-
- Gadatliwa bestia
noi sprawa chyba sie wyjasnila. Wymienilem filtr paliwa pojezdzilem troche ok 15km i pojechalem zatankowac - bak sie odpowietrza bo nie zassalo ani nie wyzucilo powietrza. chce odjechac a tu nic nie zapali. Otwarlem maske i cos mi cyklo poruszalem kabelkiem z elektrozaworu i tak jak ja ruszalem tak on cykal. przy okazji zostal mi w rece bo juz byl naderwany. dzis zrobilem to sobie do pozadku na nowej koncowce i zobaczymy czy to napewno bylo to ale mysle ze tak!!! dzieki za pomoc