Witajcie,
Posiadam golfa 1,9 TDI z 2005 roku z przebiegiem 15000 km i posiadam go od nowości.
Wczoraj rano byłem na przeglądzie technicznym w ASO i mechanik powiedział mi, że mam do wymiany koło zamachowe, bo podczas jazdy, przy pewnych obrotach silnik zaczyna delikatnie stukać. Dziwna sprawa, bo taka sytuacja nie ma miejsca podczas postoju-tylko podczas jazdy i przy pewnych obrotach-szczególnie przy przyciśnięciu gazu na wysokich biegach. Poza tym, po tak malym przebiegu troche trudno mi uwierzyć, że jest to koło zamachowe-rozumiem Alfa Romeo z 180 tys przegiebiem.
Niemniej jednak mechanik zaproponował, że za 1000zl wyciągną skrzynię biegów i zobaczą czy przyczyną jest koło zamachowe czy cos innego. Wiadomo, że nie chce wydawac 1tys zlotych za stwierdzenie, ze to nie kolo zamachowe tylko jakas mala rzecz.
Proszę Was o pomoc-czy ktos z Was był w takiej sytuacji? Czy ktoś może znać tego przyczynę?
Zdruzgotany...właściciel VW.
Dziwny hałas silnika przy pewnych obrotach :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
pewnych rzeczy nie rozumiem - czy auto jeszcze na gwarancji - jesli nie to ASO omijamy z daleka, co sie działo z tym autem ze ma przejechane 15tys - czy moze mialo byc 150tys.
Tak czy inaczej pomijajac bajki o kole zamachowym (sadze zreszta ze chodziło o sprzeglo dwumasowe) to za 1000zł to nawet w ASO nie wezma za wyjecie i wlozenie skrzyni.
Tak czy inaczej pomijajac bajki o kole zamachowym (sadze zreszta ze chodziło o sprzeglo dwumasowe) to za 1000zł to nawet w ASO nie wezma za wyjecie i wlozenie skrzyni.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB