Wymiana linki predkościomierza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
InspBober
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Wymiana linki predkościomierza

Post autor: InspBober » wt lut 20, 2007 15:41

Mam urwane mocowanie linki do zegarow wiec chcialem ja wymienic. Dostalem linke ktora mialby teoretycznie pasowac a jednak nie pasuje. Nie wiem czy linki kupuje sie razem z tym kolem zebatym ktore laduje w skrzyni czy jakos sie je demontuje i przeklada. Cos tam kombinowalem ale wydaje mi sie ze ta moja linka nie pasuje, a moze robie cos nie tak? Obrazek

[url]http://rapidshare.com/files/3054669/Swap_gaznika.zip.html[/url]

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » wt lut 20, 2007 16:21

Linek było kilka rodzajów. Tą którą kupiłeś jest chyba do skrzyni 4 -biegowej, ale pewny nie jestem. Podobna jest do automatu tylko wkład ma dłuższy. Są jeszcze takie:
http://moto.allegro.pl/item166752837_li ... ta_ii.html

Ta końcówka którą widać na fotce z allegro chyba się nie demontuje. Jaką masz skrzynię?

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » wt lut 20, 2007 16:30

InspBober pisze:Nie wiem czy linki kupuje sie razem z tym kolem zebatym ktore laduje w skrzyni czy jakos sie je demontuje i przeklada

linki kupuje sie bez tego slimaka, trzeba go przelozyc, zaczepiony jest takim maltm klinem, tylko trzeba uwazaj aby nie wpadl do srodka skrzyni.... cos wiem o tym
InspBober pisze:Mam urwane mocowanie linki do zegarow wiec chcialem ja wymienic. Dostalem linke ktora mialby teoretycznie pasowac a jednak nie pasuje.
a czemu uwazasz ze nie pasuje? po zalozeniu licznik sie nei kreci? Bo ta linka wyglada ok, tzn mocowanie do licznika. Trzeba ja mocno wcisnac do licznika, i sie musi zatrzasanc ten plastikowy zatrask

Awatar użytkownika
hanti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: hanti » wt lut 20, 2007 16:40

Mis pisze:Bo ta linka wyglada ok, tzn mocowanie do licznika. Trzeba ja mocno wcisnac do licznika, i sie musi zatrzasanc ten plastikowy zatrask
a nie pomyślałeś, że były różne mocowania do skrzyni

Obrazek - Jedyna taka taksówka !!!!!!

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » wt lut 20, 2007 16:51

hanti pisze:a nie pomyślałeś, że były różne mocowania do skrzyni
wyobraz sobie ze pomyslalem....

Zrozumialem ze InspBober nie nie moze dopasowac linki przy mocowaniu do licznika anie przy skrzyni ....

Awatar użytkownika
InspBober
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: InspBober » wt lut 20, 2007 17:10

Mis pisze:Zrozumialem ze InspBober nie nie moze dopasowac linki przy mocowaniu do licznika anie przy skrzyni
mocowanie linki do licznika mam urwane i po kupieniu nowej nie moge zainstalowac tej ze djecia do skrzyni.
Moja linka wyglada identycznie jak ta co pokazal jhosef, teraz chyba wszystko rozumiem, mam po prostu nie ta linke. Dzieki za pomoc

[url]http://rapidshare.com/files/3054669/Swap_gaznika.zip.html[/url]

Awatar użytkownika
hanti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: hanti » wt lut 20, 2007 17:11

Mis pisze:wyobraz sobie ze pomyslalem....

Zrozumialem ze InspBober nie nie moze dopasowac linki przy mocowaniu do licznika anie przy skrzyni ....
sorry, nie gniewaj sie ale wyraźnie napisał
InspBober pisze:Nie wiem czy linki kupuje sie razem z tym kolem zebatym ktore laduje w skrzyni czy jakos sie je demontuje i przeklada. Cos tam kombinowalem ale wydaje mi sie ze ta moja linka nie pasuje
mk2 chyba miały wszystkie jednakowe podłączenia do licznika

Obrazek - Jedyna taka taksówka !!!!!!

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » wt lut 20, 2007 17:30

hanti, :pub:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”