będę walczył - zobaczymybigozz pisze:Nie podstawisz mu tych zegarów.
Instalacja zegarów z MK4 w golfie MK3...
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
do odwaznych świat należy.greg pisze:będę walczył - zobaczymybigozz pisze:Nie podstawisz mu tych zegarów.
sprawdź najlepiej przy pomocy oscyloskopu sygnał wchodzacy do licznika u ciebie i u niego i porównaj zobaczysz wtedy co trzeba by zrobić. Pozdro.
VW w sercu
na co dzień MB W210 3.2 CDI
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
niestety nie mam go. Na razie są dwa pomysły + oferta pomocy ludków z klubu nissana.... jak na razie - znalazłem opis jak walczył jeden człowiek żeby zamontować zegary z benzyniaka do diesla i mu się to udało, oraz jak gosć załozył impulsator + modół zapłonowy i tyż zadziałało - wieć będziemy próbować. Ciekaw jestem tylko w czym jest różnica w działaniu jednego obrotka a drugiego tj zakresybigozz pisze:prawdź najlepiej przy pomocy oscyloskopu sygnał wchodzacy do licznika u ciebie i u niego i porównaj zobaczysz wtedy co trzeba by zrobić
Niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie.greg pisze:Ciekaw jestem tylko w czym jest różnica w działaniu jednego obrotka a drugiego tj zakresy
TDI postaram ci się sprawdzić ale zwykłego TD nie mam jak gdyż atkiego nie posiadam
VW w sercu
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
to juz coś... co ułatwi mi napewno pracębigozz pisze:TDI postaram ci się sprawdzić
[ Dodano: Sob Lut 17, 2007 11:10 pm ]
bigozz, kumasz po angielsku? to czytaj http://www.4crawler.com/Diesel/CheapTri ... #PartsList
asilnik jaki masz 1.4 czy inny?
[ Dodano: Pon Lut 19, 2007 22:04 ]
[ Dodano: Pon Lut 19, 2007 22:04 ]
klient zrobił sobie sygnał do obrotomierza wykorzystując fotoczujnik i mikrokontroler do przetwarzania sygnału.greg pisze:to juz coś... co ułatwi mi napewno pracębigozz pisze:TDI postaram ci się sprawdzić
[ Dodano: Sob Lut 17, 2007 11:10 pm ]
bigozz, kumasz po angielsku? to czytaj http://www.4crawler.com/Diesel/CheapTri ... #PartsList
VW w sercu
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
Przemo440, ale co pali ci się cały czas kontrolka od oleju czy gaśnie od razu bez zapalenia silnika.
jeśli chodzi o hamulce to musisz vagiem przekodować licznik żeby wiedził ze nie masz czujników zdarcia klocków. 5min roboty.
greg, czujnik jest na prawo od filtra oleju pod łapą mocowania silnika.
jeśli chodzi o hamulce to musisz vagiem przekodować licznik żeby wiedził ze nie masz czujników zdarcia klocków. 5min roboty.
VW w sercu
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
dziej sie tak ze po zapaleniu kontrolka gasnie w momencie dodania gazu tak ok 2000 obr zapala sie kontrolka cisnienia oleju na zegarach od mk IV, natomiast kontrolka pali sie czerwona od hamulców ale dopiero jak sie ruszy miałes podobne problemy?bigozz pisze:Przemo440, ale co plai ci się cały czas kontrolka od oleju czy gaśnie od razu bez zapalenia silnika.
Przemo440, a kontrolkę od poduch i abs wulutowałeś czy zamalowałeś jeśli którys z tych sposobów to będzie ci piszczał i swieci się kontrolka (!). Co do oleju to nie wiem jak u ciebie w abu bo w 1Z działało bez problemu w twoim mogą byc inne wartości i dlatego przy większym ciśnieniu szaleje.
VW w sercu
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA
od święta MB W123
doszedł Golf mk2 USA