Witam juz kiedys pisałem o ździeraniu tylnich opon-byłem na diagnostyce i okazało się że tylnia belka jest krzywa o 11 stopni ale na necie znalazłem podpowiedzi że mozna takie cos na podkładkach wyregulowac i zbiezność będzie ok.
Pojechałem z tym do mojego mechanika a on na to że ma taką belkę i z przełożeniem wyniesie mnie to 500zł, a regulowac sie nie opłaca i że to prowizorka dobra jak sie chce auto sprzedać (ja mam belke od GTI z tarczami a on chce mi z bębnami wcisnąć,ale 500 zł to wole oponki uzywane co sezon kupować )
I teraz pytanie czy ktoś z szanownych forumowiczów regulował belkę/czop na podkładkach i ile to mniej więcej kosztuje i czy jest opłacalne na dłuższą metę?
ps. z kasą się liczyc muszę bo dodatkowo wymiana szklanek mnie czeka ( u mojego mechaniora z robocizną wymiana szklanek-popychaczy hydraulicznych 375zł czyli 375+500 to prawie 9 stów )
[MK2] tylnia belka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
niema co regulowac lepiej kupic nowa belke koszt to około 100zł i przełozenie powinni ci za 200zł zrobic ja przekładałem do swojego i powiem ze troszke roboty jest ale nie za 400zł bo to kradziez w biały dzien
2001-2006 GTI WOLFSBURG EDITION http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1672
2006- A6 AVANT 2.5 TDI AEL KREMOWA SKÓRA KLIMATRONIC VOLL WYPAS
2006- A6 AVANT 2.5 TDI AEL KREMOWA SKÓRA KLIMATRONIC VOLL WYPAS