MK3 by Mekto - Sprzedany!!!
Moderator: G0 Karcio
MK3 by Mekto - Sprzedany!!!
Golfika mam od września i po woli zaczynam coś z nim robić. Do tej pory założyłem felgi 16 cali MOMO i przednie reflektory Angel Eyes. Silniczek 1.9 Tdi 90KM, kilmatyzacja, elektryczny szyberdach i dwie poduchy w wyposarzeniu.
Zamówione już tylne światła biało-czerwone , wszystkie migacze w kolorze białym i grill bez znaczka - jak założę zapodam fotki.
W planach po wakacjach - gleba 40/40 , daszek nad tylną szybę i lakierka całego autka.
Czekam na porady jakby ktoś miał jakieś pomysły.
Zakupione dodatki dotarły:
Na grugi dzień zaraz pozakładałem wszystko:
Po jakimś czasie podczas wymiany zdań Cowboy wspomniał o możliwości zrobienia wirusa w moim MK3. Nosiłem się z zamiarem i nosiłem aż wyruszyłem do Łodzi aby kolega Uysy coś pomajstrował przy moim ECU. Niestety nie dotarliśmy do tego momentu ponieważ turbo nie pozwalało i w oknsekwencji pojawiło się to:
Jak już było nowe turbo ponownie wyruszyłem do Łodzi. Montaż turbiny + program. Na fotkach widać czemu stara turbina się nienadawała.
Pierwszy wykresik.Sorki, że taka jakość wykresu ale tylko fotkę mogłem zrobić.
Zakupieł komplet hamulcy z G60 - seryjne szybko się grzały.
Zdobyłem upragnione fotele z wersji GTi edytion:
Po powrocie z USA zakupy ruszyły z kopyta - efekt poniżej:
Po kolejnej wizycie u Uysego i założeniu wtrysków 0,216 - wykresik wygląda tak:
Wypiaskowane zaciski:
Nowe lampki In-Pro - soczewka jednak lepiej świeci i to mnie przekonało:
A tutaj cała operacja wymiany hamulcy w garażu MZiobro:
Montaż ksenonu:
No i nowy projekt, który ma powstać w ciągu zimy. FMIC wg projektu Cowboya:
Kolejne części do FMIC - wycięte boczki i materiał na złączkę.
Montaż FMIC z megane (niestety od sharana się rozszczelnił i poszedł na śmietnik):
Nowe oponki - bardzo jestem zadowolony:
[ Dodano: 31 Sty 2008 00:32 ]
Dostałem też zamówione wcześniej GT Cupline i okazało się, że tylne amory również wymagają moiej uwagi.
Zamówiłem gazowe Bilsteiny.
Wrzucam fotki nakrętki ( a raczej to co z niej zostało) - odkręcanie przednich amorów to nie byle co.
Felgi przeszły renowację:
Lakierka całego auta.
Lusterka poszły w kolor.
A tak to wszystko wygląda na teraz. Mam nadzieję, że jest ok:
Zamówione już tylne światła biało-czerwone , wszystkie migacze w kolorze białym i grill bez znaczka - jak założę zapodam fotki.
W planach po wakacjach - gleba 40/40 , daszek nad tylną szybę i lakierka całego autka.
Czekam na porady jakby ktoś miał jakieś pomysły.
Zakupione dodatki dotarły:
Na grugi dzień zaraz pozakładałem wszystko:
Po jakimś czasie podczas wymiany zdań Cowboy wspomniał o możliwości zrobienia wirusa w moim MK3. Nosiłem się z zamiarem i nosiłem aż wyruszyłem do Łodzi aby kolega Uysy coś pomajstrował przy moim ECU. Niestety nie dotarliśmy do tego momentu ponieważ turbo nie pozwalało i w oknsekwencji pojawiło się to:
Jak już było nowe turbo ponownie wyruszyłem do Łodzi. Montaż turbiny + program. Na fotkach widać czemu stara turbina się nienadawała.
Pierwszy wykresik.Sorki, że taka jakość wykresu ale tylko fotkę mogłem zrobić.
Zakupieł komplet hamulcy z G60 - seryjne szybko się grzały.
Zdobyłem upragnione fotele z wersji GTi edytion:
Po powrocie z USA zakupy ruszyły z kopyta - efekt poniżej:
Po kolejnej wizycie u Uysego i założeniu wtrysków 0,216 - wykresik wygląda tak:
Wypiaskowane zaciski:
Nowe lampki In-Pro - soczewka jednak lepiej świeci i to mnie przekonało:
A tutaj cała operacja wymiany hamulcy w garażu MZiobro:
Montaż ksenonu:
No i nowy projekt, który ma powstać w ciągu zimy. FMIC wg projektu Cowboya:
Kolejne części do FMIC - wycięte boczki i materiał na złączkę.
Montaż FMIC z megane (niestety od sharana się rozszczelnił i poszedł na śmietnik):
Nowe oponki - bardzo jestem zadowolony:
[ Dodano: 31 Sty 2008 00:32 ]
Dostałem też zamówione wcześniej GT Cupline i okazało się, że tylne amory również wymagają moiej uwagi.
Zamówiłem gazowe Bilsteiny.
Wrzucam fotki nakrętki ( a raczej to co z niej zostało) - odkręcanie przednich amorów to nie byle co.
Felgi przeszły renowację:
Lakierka całego auta.
Lusterka poszły w kolor.
A tak to wszystko wygląda na teraz. Mam nadzieję, że jest ok:
Ostatnio zmieniony wt maja 20, 2008 22:23 przez Mekto, łącznie zmieniany 54 razy.
- wierzba123
- Użytkownik
OJ Ale Fureczka Naprawdę Bomba - mi się bardzo Spodobała ! Felgi przyjemne, dobrze że białe kieruny już w drodze - Lampy przednie fajnie tylne też będą fajne
1Z potrafi fajnie przyśpieszać - a na dodatek możesz łatwo zaczipsować
tylko martwi mnie ten grill bez znaczka - nie niszcz sobie tak fajnej furki
Pozdrawiam...
1Z potrafi fajnie przyśpieszać - a na dodatek możesz łatwo zaczipsować
tylko martwi mnie ten grill bez znaczka - nie niszcz sobie tak fajnej furki
Pozdrawiam...
Ostatnio zmieniony ndz lut 18, 2007 20:31 przez Marcin SoYa, łącznie zmieniany 2 razy.
- GRZANA
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
skad ty takie metody znasz??Marcin SoYa pisze:ha - i kup sobie puszeczke lakieru swojego 100 ml - około 15 zł i porób zapałką zapraweczki na listwie pod grilem bo masz troche tam "Ładne Niebo Nocą"
fura wypasiona... naprawde mi sie podobaja felgi... jednak ja bym jeszcze przed wakacjami zalozyl glebe
[ Dodano: 18 Lut 2007 19:28 ]
P.S. Do starachowic mam jekis 80km... bo widze ze rejestracje masz TST
[b][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2116873#2116873]MÓJ MKII ABF[/url] 149,0KM@6234,0rpm 183,6Nm@4411,0rpm :) - nowe foty, nowe mody str.23
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
SPRZEDAM SKRZYNIE CDA OD ABFa - 667069878[/b]
Sprawa grilla przesądzona i będzie na bank i myślę że nie zepsuje to wyglądu auta. W związku z tym nie robię żadnych zaprawek na listwie.
Gleba po wakacjach bo wyjeżdżam na wakacje i w tym czasie ktoś inny będzie używał Golfa a to ja mam się pierwszy nacieszyć modami.
Fele wyrwałem za ok. 900zł z tego co pamiętam.
Zapomniałem dopisać że przednia szyba będzie też chyba wymieniona bo już kilka pajączków ma i mnie to drażni.
Gleba po wakacjach bo wyjeżdżam na wakacje i w tym czasie ktoś inny będzie używał Golfa a to ja mam się pierwszy nacieszyć modami.
Fele wyrwałem za ok. 900zł z tego co pamiętam.
Zapomniałem dopisać że przednia szyba będzie też chyba wymieniona bo już kilka pajączków ma i mnie to drażni.
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt: