Wymian przegubu czy dobrze ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Wymian przegubu czy dobrze ??

Post autor: To_mas » sob lut 17, 2007 15:05

Witam wymieniłem przegub własnie w moim Mk2 !! I chciałem zapytać o jedno bo nurtuje mnie pytanie o ustawienie kąta nachylenia kołą do jezdni :)) Gdzie sie to robi bo nie wiem czy nie przestawiłem ://

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lut 17, 2007 15:10

jeśli odkręciłeś amor od zwrotnicy musisz regulować pochylenie, jeśli sworzeń od wahacza (3 śróbki) to powinieneś regulować zbieżność. Jeśli zrobiłeś typowo, tzn wybiłeś czop sworznia ze zwrotnicy i odciągnąłeś całą kolumnę na zewnątrz to nic nie musisz regulować.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » ndz lut 18, 2007 14:04

Paweł Marek, no włąsnie spartoliłem ://
Paweł Marek pisze:jeśli odkręciłeś amor od zwrotnicy
dokładnie to zrobiłem ://// Takie 2 śróbki chyba na klucz 19 o ile dobrze pamiętam ://

No qr..... 3a to bedzie ustawić bo mi bedzie opony ścinać :/ cholera :/

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lut 18, 2007 14:46

Ano trudno, co prawda nie ma tam zbyt dużych luzów żeby się bardzo kąty przestawiły ale jednak się powinno teraz geometrię robić. Właściwie jak masz dobrą poziomicę to sam sobie zrobisz. Ma być -30minut, na obręczy się mierzy i dla felg 13 to będzie 3mm różnicy między górą i dołem felgi . Auto najlepiej obciąż - posadź dwie dziewczyny po 50 kilo z przodu.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: To_mas » ndz lut 18, 2007 15:23

Paweł Marek, spoko mam do tego specjalny przyrząd :)) dzieki wielkie za pomoc w najblizszym czasie ustawie :)) zeby wsi było cacy :D

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”