Witam wszystkich,
mam duży problem z elektryka w golfiku III już tłumaczę co sie dzieje wiec... nie wiem dlaczego świeci mi kontrolna z oleju (raz świeci raz nie ) kontrolka z poduszki tez świeci następnie obrotomierz silnika niekiedy nie działa, kiedyś miałem również problem z migaczami gdy włączałem np. lewy, działał mi prawy i święciły stopy tzn. migały cos się dzieje tylko nie wiem jak to naprawić:/ może miał ktoś taki problem??
Cos zlego! pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Chyba na elektryce to nie bardzo sie znasz ale ja ci dam pewna rade. Jak bedziesz mial chwilke czasy wez ODLACZ akumulator i przeczysc sobie wszystkie punkty masowe tz. tam gdzie sie zbiegaja brazowe kabeli i sa przykrecone do blachy auta. Sa w srodku przy skrzynce jak i w komorze silnika. jak sobie przeczyscisz papierem sciernym a nie pomoze to daj znac bedziemy kombinowac dalej!!!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z migaczami to brak masy, najczęciej w tylnych lampach, brązowy kabel idzie od prawej do lewej potem do blachy i gdzieś nie łączy.
Z tymi kontrolkami o obrotkiem trudniej powiedzieć, może tylko wtyczka do licznika, a może coś poważniejszego. W każdym razie jak zapala się kontrolka oleju to musisz to wyjaśnić szybko.
Z tymi kontrolkami o obrotkiem trudniej powiedzieć, może tylko wtyczka do licznika, a może coś poważniejszego. W każdym razie jak zapala się kontrolka oleju to musisz to wyjaśnić szybko.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
dokladnieszlapon pisze:Chyba na elektryce to nie bardzo sie znasz
zaraz sie za to wezmeszlapon pisze:Jak bedziesz mial chwilke czasy wez ODLACZ akumulator i przeczysc sobie wszystkie punkty masowe
to juz zrobilemPaweł Marek pisze:Problem z migaczami to brak masy
tego sie najbardziej obawiam ale dzis postaram sie dowiedziec co sie staloPaweł Marek pisze:Z tymi kontrolkami o obrotkiem trudniej powiedzieć, może tylko wtyczka do licznika, a może coś poważniejszego. W każdym razie jak zapala się kontrolka oleju to musisz to wyjaśnić szybko.
ps. thx za odpowiedzi