komputer MFA?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- west_kolo
- Ma gadane
- Kontakt:
komputer MFA?
mam maly problem, gdyz komputer pokazuje bardzo rzadko ostatnie wskazanie jest to chyba temperatura otoczenia, i jezeli pokazuje to np -40, i ta dana wyswietla sie rzadko , wyswitlanie konczy sie na temperaturze oleju? moze wiecie czym jest to spowodowane i gdzie sie znajduje czujnik tej temperatury otoczenia??
pozdro
pozdro
Na końcu wyświetlania jest temp otoczenia, temp. oleju jest jako druga pozycja czyli srodkowa u góry
czujnik znajduje sie pod prawą kratką w zderzaku (strona pasażera). Jeśli takie dziwne wskazania to cos z czujnikiem nie tak. Ja go przykleiłem do tej kratki bo lubiał sie odczepiac i pokazywał większą temp. dlatego ze znajdował sie bliżej silnika wtedy. Teraz juz jest 

Chyba jak staniesz na glowiemarrcin pisze:oleju jest jako druga pozycja czyli srodkowa u góry

To musiales miec w nim polamane (sa 3) zaczepy, albo z kratka cos nie tak. U mnie siedzi jak trzeba i jakos nigdy nie wypadl...marrcin pisze:Ja go przykleiłem do tej kratki bo lubiał sie odczepiac i pokazywał większą temp. dlatego ze znajdował sie bliżej silnika wtedy
west_kolo,
Sprawa wyglada tak, ze jesli czujnik jest niepodlaczony, lub przerwany przewod, kostka nie laczy itp. to MFA omija ta pozycje.
Sprawdz kostkei przewody.