Golf 2 1.8 RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Rompol
- Mały gagatek

- Kontakt:
Golf 2 1.8 RP
Witam mam Golfa II 1.8 na monowtrysku i mam takie pytanko miałem już taką usterke ale wtedy był uszkodzony zaworek ten co jest na obudowie filtra co służy chyba do odpowietrzania baku a teraz w czasie jazdy jak wcisne sprzegło i puszcze gaz to obroty spadają do około 500obr i za chwile sie stabilizują do 900obr same czyli 900obrotów ok ale to jest nie zawsze ale jak sie zagrzeje co to może byc ?? w golfiku mam nowy silniczek krokowy bosch i nową sonde lambda z boscha kable nowe swiece nowe czujnik temeratury także to wymieniałem wczesniej bo miałem inne problemy prosze o odp czy to w tym modelu jest normalne czy jest jakas przyczyna ?
Przyznam szczerze ze mój RP-ek nie ma falowania obrotów na zimnym ani na cieplym silniku. Mam instalacje gazowa i na gazie czasami faluje ale wystarczy raz na pol roku regulacja i jest ok.
1. Ja bym proponował sprawdzic kody blyskowe, mozna to zrobic samemu a bedziesz wiedział co jest nie tak. Piszesz ze dzieje sie tak w czasie jazdy, wiec obstawiam ze mozesz miec cos nie tak z mieszanka.
2. Sprawdz wezyki podcisnienia czy sa szczelne i czy sa dobrze założone, podstawe pod wtryskiem czy nie jest nieszczelna
3. Ustaw zapłon z lampa stroboskopową
4. Sprawdz czy otwiera sie klapka w puszce z filtrem powietrza
5. Mozna jeszcze sprawdzic TPS czy napiecie jest dobre i go ustawic (na forum juz o tym było)
Praktycznie jedyne za co zapłacisz to ustawienie zapłonu lampa, bo reszte to mozna we własnym zakresie miernikiem i dioda sprawdzic
1. Ja bym proponował sprawdzic kody blyskowe, mozna to zrobic samemu a bedziesz wiedział co jest nie tak. Piszesz ze dzieje sie tak w czasie jazdy, wiec obstawiam ze mozesz miec cos nie tak z mieszanka.
2. Sprawdz wezyki podcisnienia czy sa szczelne i czy sa dobrze założone, podstawe pod wtryskiem czy nie jest nieszczelna
3. Ustaw zapłon z lampa stroboskopową
4. Sprawdz czy otwiera sie klapka w puszce z filtrem powietrza
5. Mozna jeszcze sprawdzic TPS czy napiecie jest dobre i go ustawic (na forum juz o tym było)
Praktycznie jedyne za co zapłacisz to ustawienie zapłonu lampa, bo reszte to mozna we własnym zakresie miernikiem i dioda sprawdzic
-
Rompol
- Mały gagatek

- Kontakt:
ok ale doczepiłem sie jednej rzeczy silniki które są wkładane do golfa III 1.8 o symbolu ABS nie mają tego problemu a róznią sie tylko sterownikiem aparatem zapłonowym czy ktos próbował przerobic rp na terownik od silnika ABS ten sterownik jest 100 razy lepszy od tego z RP bo ma w sobie mapy zapłonu:)
piotr2, chyba najdłużej z nas wszystkich walczył w RPku z obrotami , wnioski nasuwają sie chyba jedne , ten typ tak ma !
ja w zasadzie nie mam jakiś drażniacych problemów z obrotami , ale nie powiem czasem tez potrafi zakołysać obrotami , zleciec na 600 potem sobie podnieśc na 900 , czasem ma takie odpały , ale olewam to , bo wystepuja takie historie bardzo sporadycznie.
ja w zasadzie nie mam jakiś drażniacych problemów z obrotami , ale nie powiem czasem tez potrafi zakołysać obrotami , zleciec na 600 potem sobie podnieśc na 900 , czasem ma takie odpały , ale olewam to , bo wystepuja takie historie bardzo sporadycznie.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]