Upalony przewod przy samym rozruszniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Upalony przewod przy samym rozruszniku
Upalony przewod wysoko pradowy nie izolowany. Ten 4cm kawalek z przekaznika(chyba to jest przekaznik) do rozrusznika. Czy ten przewod jest wymienny. Jak naprawic?? Lutowac??
Re: Upalony przewod przy samym rozruszniku
mi też kiedyś sie upaliłEgon PŃ pisze:Upalony przewod wysoko pradowy nie izolowany. Ten 4cm kawalek z przekaznika(chyba to jest przekaznik) do rozrusznika. Czy ten przewod jest wymienny. Jak naprawic?? Lutowac??
ale na tyle szczęśliwie że nie musiałem rozkręcać w mak rozrusznika tylko przy samej obudowie,
czyli Ty też nie musisz,
wiec znalazłem gruby kawał plecionki, kabla,
rozgrzałem lutownicę (ale kolbę, nie transformatorówkę) przygotowałem sobie pastę do lutowania
cynę i dobrze przylutowałem, jak już przylutowałem to z drugiej strony przyciąłem/zostawiłem sobie
takie nie zadługi może z 8cm kawałek kableka i na drugim jego końcu zarobiłem i zalutowałem
końcówkę z otworkiem którą przykręciłem w miejsce starej
i to wszystko, ważne żeby ten kawał kabla/plecionku był dość gruby i muszisz dobrze polutować
wieczorem może znajdę fotkę (gdzieś mam w domu) jak to wygląda teraz

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN