Ustawienie kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
gopiter
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Ustawienie kierownicy
Witam!
Wczoraj mialem wymieniane koncowki drazka kierowniczego, zrobiona zostala kompletna geometria z katami itd.Wszystko jest ok auto idealnie sie prowadzi nie sciaga ale kierownica przy jezdzie na wprost jest troche skrecona w prawo.Jak puszcze kierownice nic sie nie dzieje auto jedzie prosto ale troche wkurza mnie ten skret kiery.Czy da sie to jakos zmienic nie ruszajac geometrii?Czy kierownica ma jakas regulacje?Czy jeszcze raz trzeba geometrie robic?
Wczoraj mialem wymieniane koncowki drazka kierowniczego, zrobiona zostala kompletna geometria z katami itd.Wszystko jest ok auto idealnie sie prowadzi nie sciaga ale kierownica przy jezdzie na wprost jest troche skrecona w prawo.Jak puszcze kierownice nic sie nie dzieje auto jedzie prosto ale troche wkurza mnie ten skret kiery.Czy da sie to jakos zmienic nie ruszajac geometrii?Czy kierownica ma jakas regulacje?Czy jeszcze raz trzeba geometrie robic?
Tylkoto można zrobić bezboleśnieinek01 pisze:Mozna kiere odrecic (klucz 24 o ile dobrze apmietam) i przestwic o jeden czy dwa zabki
to ekstra Ci to zrobili, bo przy okazji ustawia się właśnie kierownice na wprost - widocznie ktoś zapomniał....gopiter pisze: zrobiona zostala kompletna geometria z katami
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
musisz uwazac by nie uszkodzic tasmy od poduszki. najpierw odłacz akumulator. z tyłu za kierownica wykrec 2 imbusy nr 5. unies poduszke, uwaga na tasme, odczep tasme od poduszki płaskim małym srubokretem, masz juz dostep do klucza 24, jak bedziesz sciagał kierownice uwazaj na tasme, jest ona przyczepiona z tyłu za kierownica i czasem sie zdarza ze przy wyciaganiu rozsypie sie wiec przytrzymaj tył kierownicy bezposrednio przy wałku kierowniczym
ja mam problem taki że jak kiera jest na prosto to jedzie lekko w prawo, aby jechac prosto muszę delikatnie skręcic kiere w lewo (ale to dosłownie odrobinę). Jaka może być tego przyczyna ????
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/14524][img]http://www.motostat.pl/user_images/14524/icon4.png[/img][/url]
- twardy
- Forum Master

- Kontakt:
Przeczytaj posty wyżej , masz napisane że jest to wina żle ustawionej geometrii ._Sandman_ pisze:ja mam problem taki że jak kiera jest na prosto to jedzie lekko w prawo, aby jechac prosto muszę delikatnie skręcic kiere w lewo (ale to dosłownie odrobinę). Jaka może być tego przyczyna ????
Na stacji diagnostycznej ustawią Ci prosto.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)