Ustawienie kierownicy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gopiter
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Ustawienie kierownicy

Post autor: gopiter » śr lut 14, 2007 15:31

Witam!

Wczoraj mialem wymieniane koncowki drazka kierowniczego, zrobiona zostala kompletna geometria z katami itd.Wszystko jest ok auto idealnie sie prowadzi nie sciaga ale kierownica przy jezdzie na wprost jest troche skrecona w prawo.Jak puszcze kierownice nic sie nie dzieje auto jedzie prosto ale troche wkurza mnie ten skret kiery.Czy da sie to jakos zmienic nie ruszajac geometrii?Czy kierownica ma jakas regulacje?Czy jeszcze raz trzeba geometrie robic?

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » śr lut 14, 2007 15:44

Mozna kiere odrecic (klucz 24 o ile dobrze apmietam) i przestwic o jeden czy dwa zabki. Mozna tez chyba na drazkach podregulowac, tak, ze nie trzeba bedzie ustawiac ponownie geometrii...

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » śr lut 14, 2007 15:47

inek01 pisze:Mozna kiere odrecic (klucz 24 o ile dobrze apmietam) i przestwic o jeden czy dwa zabki
Tylkoto można zrobić bezboleśnie
gopiter pisze: zrobiona zostala kompletna geometria z katami
to ekstra Ci to zrobili, bo przy okazji ustawia się właśnie kierownice na wprost - widocznie ktoś zapomniał....

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

gopiter
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gopiter » śr lut 14, 2007 15:58

inek01 pisze:Mozna kiere odrecic (klucz 24 o ile dobrze apmietam) i przestwic o jeden czy dwa zabki.
A gdzie tej sruby szukac, jak sie do niej dostac?Mam poduche...

Mortek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Mortek » śr lut 14, 2007 16:01

NO srube masz pod poduszka, przeciez kiera jakos musi byc przykrecona, to chyab oczywiste:) Musisz sciagnac poduszke, ale jak to Ci nie pomoge.
Pozdrawiam

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » śr lut 14, 2007 16:05

musisz uwazac by nie uszkodzic tasmy od poduszki. najpierw odłacz akumulator. z tyłu za kierownica wykrec 2 imbusy nr 5. unies poduszke, uwaga na tasme, odczep tasme od poduszki płaskim małym srubokretem, masz juz dostep do klucza 24, jak bedziesz sciagał kierownice uwazaj na tasme, jest ona przyczepiona z tyłu za kierownica i czasem sie zdarza ze przy wyciaganiu rozsypie sie wiec przytrzymaj tył kierownicy bezposrednio przy wałku kierowniczym

gopiter
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gopiter » śr lut 14, 2007 16:22

No wlasnie mam opor zeby ruszac poduszke.Boje sie zeby czegos nie uszkodzic.Chyba prosciej bedzie pojechac do mechanika ktory robil geometrie niech poprawi ustawienie i tyle.
Dzieki wszystkim za pomoc-punkciki polecialy.

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » śr lut 14, 2007 16:25

gopiter pisze:No wlasnie mam opor zeby ruszac poduszke.Boje sie zeby czegos nie uszkodzic
Diabel nie jest taki straszny jak go maluja ;)

Mortek
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Mortek » śr lut 14, 2007 16:26

gopiter pisze:No wlasnie mam opor zeby ruszac poduszke.Boje sie zeby czegos nie uszkodzic.Chyba prosciej bedzie pojechac do mechanika ktory robil geometrie niech poprawi ustawienie i tyle.
Dzieki wszystkim za pomoc-punkciki polecialy.
Zrob dokladnie tak jak piszesz:)
Pozdrawiam i powodzenia

Awatar użytkownika
_Sandman_
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: _Sandman_ » pn paź 08, 2007 21:42

ja mam problem taki że jak kiera jest na prosto to jedzie lekko w prawo, aby jechac prosto muszę delikatnie skręcic kiere w lewo (ale to dosłownie odrobinę). Jaka może być tego przyczyna ????

[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/14524][img]http://www.motostat.pl/user_images/14524/icon4.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
twardy
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: twardy » wt paź 09, 2007 03:35

_Sandman_ pisze:ja mam problem taki że jak kiera jest na prosto to jedzie lekko w prawo, aby jechac prosto muszę delikatnie skręcic kiere w lewo (ale to dosłownie odrobinę). Jaka może być tego przyczyna ????
Przeczytaj posty wyżej , masz napisane że jest to wina żle ustawionej geometrii .
Na stacji diagnostycznej ustawią Ci prosto.

10mm+1,3bara=1VSTD :-)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”