Golf 2 1.8 RP

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Rompol
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Golf 2 1.8 RP

Post autor: Rompol » wt lut 13, 2007 23:31

Witam mam w/w golfika i wymieniałem amortyzatory i mam pytanie jak odkreciłem kolumne przy zwrotnicy zwrotnicy nie demontowałem ze sworznia ani nie ruszałem sworznia tylko odkreciłem te dwie sruby co trzymią kolumne do zwrotnicy to czy musze teraz jechac ustawic geometrie-zbierznosc? bo na tych srubach jest lekki luż i chyba cos sie tam ustawia prosze o odp z góry dziękuje

Awatar użytkownika
homsky
VW Baron
VW Baron

Post autor: homsky » wt lut 13, 2007 23:37

Rompol pisze:Witam mam w/w golfika i wymieniałem amortyzatory i mam pytanie jak odkreciłem kolumne przy zwrotnicy zwrotnicy nie demontowałem ze sworznia ani nie ruszałem sworznia tylko odkreciłem te dwie sruby co trzymią kolumne do zwrotnicy to czy musze teraz jechac ustawic geometrie-zbierznosc? bo na tych srubach jest lekki luż i chyba cos sie tam ustawia prosze o odp z góry dziękuje
Koniecznie trzeba zrobić teraz geometrię, jak ruszałes te śruby (a ruszałes bo musiałeś ) to kąt pochylenia już sie zmienił a wraz z nim zbieznośc, także kolego gnaj na geometrię.

[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]

Rompol
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Rompol » wt lut 13, 2007 23:44

ok dzięki też tak zrobię ale szkoda ze za kazdym razem jak sie odkreca makperson tżeba na nowo ustawiac nie da sie tego jakos odmieżyc jak jest ustawione?

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » śr lut 14, 2007 00:06

tak trzeba ustawic, gdybys sobie wczesniej zaznaczyl to bys nie musial usatwiac zbieznoscii i geometrii. Trzeba bylo sobie napunktowac!!!

Awatar użytkownika
homsky
VW Baron
VW Baron

Post autor: homsky » śr lut 14, 2007 00:07

Rompol pisze:ok dzięki też tak zrobię ale szkoda ze za kazdym razem jak sie odkreca makperson tżeba na nowo ustawiac nie da sie tego jakos odmieżyc jak jest ustawione?
Praktycznie niewykonalne. Mozna mniej więcej ustawić , ale ....... na oko to wiesz....... szkoda opon bo są droższe niż geometria

[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » śr lut 14, 2007 00:13

homsky pisze:
Rompol pisze:ok dzięki też tak zrobię ale szkoda ze za kazdym razem jak sie odkreca makperson tżeba na nowo ustawiac nie da sie tego jakos odmieżyc jak jest ustawione?
Praktycznie niewykonalne. Mozna mniej więcej ustawić , ale ....... na oko to wiesz....... szkoda opon bo są droższe niż geometria
ma rację!!!

Awatar użytkownika
zajac
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: zajac » śr lut 14, 2007 02:30

homsky ma racje jak najbardziej ze zbieznoscia i z tym co sie dzieje na oko

a przede wszystkim nie zrozumiem nigdy czemu ludzie cenia swoje zycie (a co gorsze zycie innych) na ok 100 zl

tu chodzi o bezpieczenstwo i na tym sie nie powinno oszczedzac

Rompol
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Rompol » śr lut 14, 2007 09:25

tak jest bezpieczenstwo jest najważniejsze także dzis znikam na zbierznosc :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”