Witam,
Mam następujące pytanie - jaki jest zakres temperatur dla czujnika temperatury oleju (podłączonego do MFA) w Golfie mk1 Cabrio 1.8 silnik 2H r.prod 1991?
Mam po prostu wskaźnik temperatury oleju od AUDI,ma on zakres od 0 do 170 stC i nie wiem czy po podłączeniu do czujnika z MFA nie będzie przekłamań?
Może ktoś ma dostęp do książek serwisowych albo już to przećwiczył
Czujnik temperatury oleju - VDO a MFA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
szuler, w mk1 cabrio czujnik z ktorego MFA bierze dane ma zakres 0-180 st celslujsza.....
Ale czy to jednyne kryteruim doboru czujnika do zegarow VDO? Bo ja w instrukcji montazu przeczytalem ze musi zgadzac sie tez amperasz czujnika i wskażnika....mam tez sam wskaznik i mam ten sam problem, nie mam czujnika tzn mam ale ten od MFA ma zakres od 0-180 (jak u ciebie) a wskanziki mam do 150 st wyskalowane
[ Dodano: Wto Lut 20, 2007 16:55 ]
aha no i jest tez taka sprawa ze nie mozna miec podlaczonym dwoch wskaznikow pod jeden czujnik bo bedize pokazywal tylko zcesc prawdy
Ale czy to jednyne kryteruim doboru czujnika do zegarow VDO? Bo ja w instrukcji montazu przeczytalem ze musi zgadzac sie tez amperasz czujnika i wskażnika....mam tez sam wskaznik i mam ten sam problem, nie mam czujnika tzn mam ale ten od MFA ma zakres od 0-180 (jak u ciebie) a wskanziki mam do 150 st wyskalowane
[ Dodano: Wto Lut 20, 2007 16:55 ]
aha no i jest tez taka sprawa ze nie mozna miec podlaczonym dwoch wskaznikow pod jeden czujnik bo bedize pokazywal tylko zcesc prawdy
Ostatnio zmieniony wt lut 20, 2007 17:42 przez sas_gti, łącznie zmieniany 2 razy.