czujnik temperaturu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czujnik temperaturu.
witam moze mi ktos podpowie ktory czujnik temperaturu jest podlonczony do wskaznika temperatury w kabinie?poniewaz wskaznik temperatury raz mi pozazuje temp.a raz zpada na sam dol i ani drgnie,dodam ze jest to mk2,silnik 1.8,dzienki.
Witam szukałem ale lecz nie znalazłem mianowicie chodzi mi o rezystancje czujnika niebieskiego i o czarnego na zimnym i na ciepłym silniku wiem ze czarny odpowiada za wskaźnik tem wody a niebieski za wyłączenie sannia czy jakoś tak bo mam jakies dziwne objawy sa podłączone odwrotnie czyli czarny czuj to niebieska wtyka niebieski czuj to czarna wtyczka i jak tak jest to jest dobrze pali ale nie działa wskazówka a jak podłącze tak jak ma być to na zimnym nie mogę odpalić go i nie mogę dojść co jest przyczyna może ktoś cos na mieszał w instalacji a to jest najgorsze to kimś cos robić i dochodzić
jesli chodzi o wskazanioe temp na desce to jest to czarny czujnik i przynajmniej w 1,8 RP jest na kruccu od spodu bo na gorze jest czerwony ktory steruje podgrzewaczem powietrza w kolektorze i niebieski ktory daje informacje o temp do kpmputara przezco on wlacza min. ssanie majac z niego dane. Jesli chodzi o kolory czujnikow to tak jak kolega wyzej pisal powinny byc takie jak kolory wtyczek. Chyba ze ktos wymienial i cos pomieszal.
Tomek
no i zakupiłem dzis czujniczek koszt 48 zł i wstawiłem no i zapala bez problemu zobacze tylko jeszcze jak bedzie z rana pozostała tylko jeszcze sonda lambda do wymiany bo chciałem zmierzyc jakie mam napiecie lecz nic nie wzkazuje a jaki powinnen byc voltarz tej sondy 0.7 v czy 0.5 dodam ze 1.6 gaznik 2ee najgorsze co moze byc
No i git, sondy nie wymieniaj na hura - lepiej sprawdź.ercik pisze:no i zakupiłem dzis czujniczek koszt 48 zł i wstawiłem no i zapala bez problemu zobacze tylko jeszcze jak bedzie z rana pozostała tylko jeszcze sonda lambda do wymiany bo chciałem zmierzyc jakie mam napiecie lecz nic nie wzkazuje a jaki powinnen byc voltarz tej sondy 0.7 v czy 0.5 dodam ze 1.6 gaznik 2ee najgorsze co moze byc
Czemu ci się 2ee nie podoba - masz jakieś kłopoty - pisz :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=51389
TDPower
A jak jest w 1,8 PL bo juz trace siły
Mam takie czujniki:bodzio_j pisze:czarny.kajtek pisze:czujnik temperaturu jest podlonczony do wskaznika temperatury w kabinie