Po puszczeniu gazu na sekunde spadaja znacznie obroty

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

NiCom
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Po puszczeniu gazu na sekunde spadaja znacznie obroty

Post autor: NiCom » wt lut 13, 2007 00:35

Witam,
Co moze byc nie tak ze jak dodam gazu na postoju i puszcze nagle pedal to silnik przydusza. Na obrotku cyfrowym obroty spadaja do 800 obr na sekunde i wracaja do 950 obrotow. Daje to taki efekt ze po puszczeniu pedalu gazu autem zadrzy jakbym gasil samochod. Taki efekt kojarzy mi sie jak paliwa brakuje. Ale bak jest pelen.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
marcin999
Forum Master
Forum Master

Post autor: marcin999 » wt lut 13, 2007 00:50

wiesz co ze ja tez tak ostanio mialem, ale to bylo na zimnym silniku i podgrzałem za ktork świece jak go odpalilem i chcialem ruszac to sie opierał troche wiec dodałem gazu na luzie a on wlasnie sie zaczal tak trzasc troszke ale pozniej to mineło jak sie rozgrzał.
Myslę ze to przez to ze siwece za krotko zagrzałem, poza tym moze gorsze paliwo...

[ Dodano: 12 Lut 2007 23:53 ]
acha u mnie obroty nie spadały tylko np jak mialem na 1500 i puscilem gaz to wtedy sie zatrzasl i jak spadlo do 1000 to tak jakby odbil... dostal paliwa

SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)

NiCom
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: NiCom » wt lut 13, 2007 01:04

Ale u mnie to sie dzieje na nagrzanym silniku.
Mozna by powiedziec ze "wydatek szczatkowy" (tak to sie chyba nazywa) jest za maly ale te obroty spadaja tylko na moment. Autem zatrzesie i wraca do normy. Jak ustawie obroty na 1100 (na biegu jalowym) to wtedy nie czuc tego trzesienia ale po puszczeniu gazu obroty spadaja do ok. 950 i wracaja do 1100. Czyli efekt ten sam tylko na wyzszym zakresie obrotow.

g_siekierda
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: g_siekierda » pt lut 16, 2007 15:48

ja obstawiam dawkę minimalną (wydatek resztkowy)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”