Świece,uszczelka pokrywy,łożysko altka-jakie?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

NERX
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Świece,uszczelka pokrywy,łożysko altka-jakie?

Post autor: NERX » sob lut 10, 2007 11:38

Wymieniłem świece gdzieś z pół roku temu wczoraj je zobaczyłem i są całe okopcone czy są już do wymiany? szczególnie 2. Mam świece NGK. A drugie pytanko to jaka uszczelka pod pokrywe zaworów jest dobra? I jakie łożysko alternatora kupić?

Awatar użytkownika
ppoll27
Forum Master
Forum Master

Re: Świece,uszczelka pokrywy,łożysko altka-jakie?

Post autor: ppoll27 » wt lut 13, 2007 00:06

NERX pisze:Wymieniłem świece gdzieś z pół roku temu wczoraj je zobaczyłem i są całe okopcone czy są już do wymiany? szczególnie 2. Mam świece NGK. A drugie pytanko to jaka uszczelka pod pokrywe zaworów jest dobra? I jakie łożysko alternatora kupić?
Jesli zrobiłeś w tym czasie 60 tys km to możesz zmieniac - w przeciwnym razie wyczyśc je porządnie i poszukaj przebic na kablach do tych dwóch co sie kopcą albo zajrzyj pod kopułkę bo moze się styczki zużyły i czas zmienic kopułke. Nie wiem jaka uszczelka jest dobra ale przed założeniem każdej sprawdz czy pokrywa jest równa - połóż na stole - bo jak jest zwichrowana to najlepsza uszczelka nie pomoże ...

TDPower

Awatar użytkownika
Bossman
Forum Master
Forum Master

Post autor: Bossman » wt kwie 03, 2007 14:02

ja tam znawcą nie jestem ale jak wymieniałem uszczelką to mój nadworny mechanik polecił mi GEATZA ( nie wiem czy dobrze napisałem, czyta się :Gejca :P ) Póki co jest wszystko oki :]

Świece NGK uchodza za jedne z najlepszych, więc w tak krotkim czasie nie powinny się już skonczyc, przyczyna musi byc gdzieś indziej.
Pozdrawiać

https://www.facebook.com/BadPhotographer?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”