1.6 AFT z automata na manual

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

lider.dh
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

1.6 AFT z automata na manual

Post autor: lider.dh » pn lut 12, 2007 22:41

witam i prosze o pomoc
zmienilem skrzynke na manualna po kraszu automata
akurat dostalem skrzynke z innego aft wiec odbylo sie bez problemow ale
nie znam sie na elektryce i nie wiem co jest grane silnik nie chce palic nie ma iskry pompa nie daje paliwa tylko rozrusznik kreci
przekazniki ok
zastanawiam sie czy moze sterownikz automatu zapamietal blad skrzyni i teraz nie chce odpalic czy ktos moze mi powiedziec jak sie go pozbyc co i jak podlonczyc zeby bylo ok mial ktos z Was juz taki problemik
golf 1.6 AFT 97'
prosze o pomoc

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » wt lut 13, 2007 21:34

W automacie można odpalić silnik tylko i wyłącznie jak masz wajchę w pozycji P lub N. Może akurat masz styk rozpięty i zapomniałeś go podpiąć. Ja bym od tego zaczął. A jak to nic nie da to musisz z instalacji wypiąć cały sterownik od skrzyni i pewnie coś spiąć ze sobą. ale jak znam życie to masz rozpięty styk od odpalania automata. zazwyczaj jest on przy samej dźwigni zmiany biegów.

lider.dh
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: lider.dh » śr lut 14, 2007 22:01

wiazka kabli i sterownik automata jest wywalony usuwajac kable z automata odpiolem kostka z 10 kablami podejrzewam ze tam trzeba polonczyc tylko nie wiem co z czym

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”