mkIII ile pojdzie tak naprawde na dol???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
orzel12
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

mkIII ile pojdzie tak naprawde na dol???

Post autor: orzel12 » czw mar 24, 2005 19:45

mam pytanie mam juz zamowiaone zawieszenie do mkIII super sporta -60/-60 ostatnio kolesie zaczeli mnie straszyc zer bede zalowal ze bardzo twardo jest i ogolnie zacznie mi sie golfina sypac z tego braku amortyzacji jak to jest naprawde z tymi zawieszeniami prosze o jakies opinie czy samochod zacznie sie sypac szybciej co najbardzej dostaje po tylku i czy te super sporty sa naprawde takie twarde
bo juz zastanawiam sie powoli czy nie zostawic tak jak jest zle znow to mi sie nie podoba te dziury miedzy nadkolem a kolem straszne
Ostatnio zmieniony sob mar 26, 2005 13:18 przez orzel12, łącznie zmieniany 3 razy.

szklarek

Post autor: szklarek » czw mar 24, 2005 19:52

heh :) ja mam gwintowane H&R twarde jest jak skurczybyk. Ogolnie latam po samochodzie jak pilka i jezdzi się jak gokartem :) ale za to te zakrety .... :) pomijając oczywiście wygląd :) pozdrawiam

Awatar użytkownika
orzel12
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: orzel12 » czw mar 24, 2005 22:19

tylko tyle wypowiedzi czy nikt wiecej nie ma tu sport zawieszki :jezor:
poza tym mam jeszcze jedno pytanie planuje sam wymienic zaiwszenie na ss mam juz niezbedna literature :grin: pomocnika w postaci kolegi ktory ma jako takie pojecie i doswiadczenie praktyczne srodki wzmacniajace oczywiscie :pub: :pub:
mam jeszcze tekie pytanie czy beda mi potrzebne jakies dodatkowe czesci ktore musze wymienic w przypadku zmiany zawiasika z serii na sport
pomocne mi beda wszelkie informacje :food: za ktore z gory wielkie dzieki

mally

Post autor: mally » czw mar 24, 2005 22:31

ja niestetety niemam gwintu tylko zawiesznie robione na zamowienie ......i yez jest autko twarde jak cholera ......przy malej predkosci 20 km/h tak jak by podskakiwal jak pileczka .........autko zajebiscie sie prowadzi kocha zakrety ale niestety strasznie trzesie w aucie na naszych nierownych drogach .cos za cos albo zwyklymieki zawias albo jakis sportowy po ktorym autko zyska lepsze wlasciwosci jezdne wyglada ale bedzie mniej tlumilo przez co beda wieksze sily dziala na autko itd......po kupuj rozpurki bo to podtsawa unas zeby autko sie niezlozylo

skuri
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: skuri » czw mar 24, 2005 22:57

Znajomy przy gwicie bodajze H&R srednio co 3-4miesiace dokreca wszystkie srubki i wymienia zatrzaski od tapicerki.POzatym deska rozdzielcza odkreca sie sama z siebie chyba-ja bym oszalal :jezor:

Wielki projekt....rozpocznie sie latem !

Awatar użytkownika
olozwirski
2 SLOW 2 PLAY
2 SLOW 2 PLAY

Post autor: olozwirski » czw mar 24, 2005 23:06

Awatar użytkownika
orzel12
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: orzel12 » pt mar 25, 2005 01:09

temacik przeczytany od deski do deski :grin:
kurcze ale dalej jakos nie wiem coraz wicej watpliwosci hehe
podoba mi sie jak autko jest zglebione ale znow twardo pewnie mozna sie przyzwyczaic chyba jedna sprubuje czy moze lepiej same springi -40/-40 ile one tak naprawde obniza mi autko czy jak juz brac to caly zawiasik super sporta
aaa... i jeszcze jedna pytanko czy te rozpurki to koniecznosc niezedna bo to sprawa dosc kosztwna a po zakupie zawieszki troszke sie wyplukam z kaski moze mozna je samemu pospawac jakos czy ktos prubowal
czy oprucz rozpurek jeszcze trzeba cos wzmacniac??

Jakub
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Jakub » pt mar 25, 2005 01:29

Nie bedz mieczak, kit SS jest bardzo miekki. latalem na nim przez kilka tys i teraz wymianiam na gwint. Bo czuje sie jak w serii.

[url=http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=9712][img]http://img219.imageshack.us/img219/5771/lagowmini0mf.jpg[/img][/url]

Moja laleczka: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=104785

www.carmania.pl Centrum Car Audio, Zielona Góra, ul.Kożuchowska 20a
www.caraudio-zielonagora.pl

Awatar użytkownika
Adam Polak
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Adam Polak » pt mar 25, 2005 01:30

mam zawieszenie sportowe ;KONI;i jestem zadowolony polecam!

Awatar użytkownika
orzel12
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: orzel12 » pt mar 25, 2005 01:44

[quote="Jakub"]Nie bedz mieczak, kit SS jest bardzo miekki. latalem na nim przez kilka tys i teraz wymianiam na gwint. Bo czuje sie jak w serii.[/quot]
w koncu ktos z ss na pokladzie wiec tragedii nie ma powiadasz a jak u ciebie z rozpurkami czy masz zastosowane czy narazie moge sie bez nich obyc czy przy wymianie zawieszenia zmieniales jeszcze cos dodatkowo

Jakub
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Jakub » pt mar 25, 2005 11:17

Jesli bedziesz mial SS, daj sobie siana z rozporkami, leczej roznice w cenie dołuz do lepszej zawiechy.
Prponuje i tak abys pomyslal o innym zestawie. Mi po 3,5 tys km wyciekl jeden a po kolejnych 1tys nastepny amorek sie wylal.

[url=http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=9712][img]http://img219.imageshack.us/img219/5771/lagowmini0mf.jpg[/img][/url]

Moja laleczka: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=104785

www.carmania.pl Centrum Car Audio, Zielona Góra, ul.Kożuchowska 20a
www.caraudio-zielonagora.pl

Awatar użytkownika
orzel12
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: orzel12 » pt mar 25, 2005 11:48

teraz to mnie zmartwiles z tymi wyciekami niestety nie stac mnie na inny kit ten kosztuje 1000zl a inne zaczynaja sie od 2k wiec to jeszcze raz tyle a co z gwarancja czy nie obejmuje ona takich wyciekow jak dawno kupowales tego ss i czy nowke
a moze ktos jeszcze jezdzi na ss i moze sie wypowiedziec na ten temacik??

Awatar użytkownika
orzel12
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: orzel12 » pt mar 25, 2005 19:25

mam teraz takie pytanko czy kts wykonywal moze samemu rozpurki skad wziac wymiary i wszystie inne potzrebne rzeczy?
i czy wogole mozliwe jest wykonanie takowych wlasnorecznnie :food: :food:

kalus666
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kalus666 » pt mar 25, 2005 19:39

u mnie w olsztynie jeden kolo ma rozporke robiona samemu na srubie rzymskiej(chyba tak to sie nazywa sruba z jednej strony ma lewy a z drugiej prawy gwint) w sciro bo wymienial zawieche na gwint i na razie nic sie nie dzieje ani z zawiecha ani z rozporkami ani z buda

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”