Włącznik kierunkowskazów (MK2).
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Włącznik kierunkowskazów (MK2).
Witam. Może ktoś kuma, czy manetka do kierunków powinna sama powrócić na swoje pierwotne położenie po wyprostowaniu kierownicy??? Bo u mnie nie - trzeba ową manetkę wyłączać ręcznie. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten denerwujący problem???
Był mk2: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=164777
Jasne,że tak, jeżeli nie wraca to masz uszkodzony mechanizm powrotu, najczęściej urywa się taki wodzik plastykowy, czasami spada/pęka sprężyna. A może masz kierownicę bez takiego wystającego dzyndzla, który popycha wodzik? Nie zakładałeś jakiegoś sportowego wynalazku?
Golf i Kałasznikow powstały na bazie tej samej filozofii-prostota, niezawodność i swoista elegancja...
Mam seryjną kierownicę, ta nowsza wersja z Edition Blue.
Ostatnio zmieniony pt maja 26, 2006 12:25 przez DOHC VR6, łącznie zmieniany 2 razy.
A to w obie strony czy w jedną jak się obraca to nie wraca manetka?
Trzeba rozebrać.
U mnie czasami jak skręcam w lewo + lewy kierunek to się nie wyłącza bo ten pierd...nik w manetkach nie nastawia się na swoje miejsce i po obróceniu koła kierownicy nie wyłącza się kierunek.
Poprawiałem sprężynkę ale raz działa raz nie.
Trzeba rozebrać.
U mnie czasami jak skręcam w lewo + lewy kierunek to się nie wyłącza bo ten pierd...nik w manetkach nie nastawia się na swoje miejsce i po obróceniu koła kierownicy nie wyłącza się kierunek.
Poprawiałem sprężynkę ale raz działa raz nie.

Pokręć kołem, niech zaskoczy blokada, nakrętka na ogół nie trzyma aż tak mocno.
WAZNE! Wcześniej odłącz zacisk "-" z akumulatora, bo Ci będzie gwizdał klakson jak zewrzesz kluczem zaciski i niepotrzebnie się wystraszysz... przewodów od przycisków sygnału nie rozpinaj, nie trzeba. Przy zdejmowaniu koła uważaj ciągnąc do siebie, można dostać w ryj jak niespodziewanie zeskoczy z osi.
Golf i Kałasznikow powstały na bazie tej samej filozofii-prostota, niezawodność i swoista elegancja...