Mam problem z bezpiecznikiem od świec żarowych (ten 50A pod kierownicą)... Mianowicie cały czas się pali

POZDRAWIAM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W TDI po odaleniu swiece maja grzac jeszcze jakis czas (ok 3min). Jesli w tym czasie obroty wzrosna pow. 2500obr/min grzanie wylacza sie, spadna - wlacza sie spowrotem i tak az mina te 3 minuty...darxxxx pisze:czy wyłącza się po nagrzaniu świec i czy w czasie jazdy nie załacza się sam
Dokumentacja ? Niby jaka ?erwin pisze:tam powinna byc 80A i bedzie ok! nic sie nie stanie sprawdzone dokumentacja vw tez podaje taka wartosc
J/Wdarxxxx pisze:Proponuję nie wkładac na zasilenie świec żarowych bezpiecznika 80A.
teraz cie ponioslo chlopie to chodzi o poborze pradu przez 2-3 sekundy podlacz oscyloskop to bedziesz wiedzial o czym pisze 1 kwadrat przekroju przewodu w sposob dlugotrwaly przenosi 10 A A TU OBCIAZENIE JEST MAX 3 MIN z tym ze po chwili swiece pobieraja coraz mniej pradudarxxxx pisze:Chcę zauważyc że bezpieczniki w instalacjach elektrycznych są szybkie lub zwłoczne,ale nie w samochodowych. Proponuję nie wkładac na zasilenie świec żarowych bezpiecznika 80A. Przynajmniej w moim golfie świece są zasilone dwoma przewodami 2,5mm^- przewody te wytrzymują około 40 A długotrwałego obciążenia. Przy bezpiecznikach 80A(w przypadku zwarcia z masą) ulegną poprostu spaleniu.
nie boj nic u mnie w seryjnie w 1z byla 80 wszystko bedzie ok POZDROBIGkiller pisze:Dzisiaj rano oglądałem bezpiecznik i już widać ślady nadtopienia drucikaOdpale go jeszcze ze 2 razy i pewnie przepali się całkiem... Ale z tego wynika że bepiecznik przepala się na raty... No nic będe szukał przyczyny albo włoże jak kolega radził 80A
POZDRAWIAM
PS. Rocznik 94
A i jeszcze jedno... Inek skąd skitrałeś taką fajną ETKE ??? Może się podzielisz (oczywiście jeśli nie jest chroniona żadnymi prawami![]()
[ Dodano: 13 Lut 2007 13:40 ]
No to 50 właśnie się spaliłaZałożyłem 60A i zobaczymy
POZDRO
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 26 gości