Dziwne odgłosy.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Finger86
Mały gagatek
Mały gagatek

Dziwne odgłosy.

Post autor: Finger86 » ndz lut 11, 2007 20:42

Ostatnio dochodza mnie dziwne odglosy docierajace prawdopodobnie z podwozia. Odgłosy slysze tylko w tedy kiedy skrecam w lewo, albo cofam na wstecznym. Dziwne buczenie. Byłem ostatnio u mechanika i skorzystałem z okazji i zaczalem ogladac podwozie dojzalem blache przez katalizatorem ktora sobie luzno wisiala i przykrecilismy ja, ale odlglosy nie ustaly, czy mozliwe ze to wydech ktory niedawno wymienialem w calosci?? Wydaje mi sie raczej stabilny.
Co to moze byc??

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » ndz lut 11, 2007 21:01

Finger86 pisze:Dziwne buczenie
A z jakich okolic auta to dochodzi?

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Finger86
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Finger86 » ndz lut 11, 2007 21:05

z podwozia tak jak by tu pod siedzeniem pasazera moze troche dalej, za recznym chamulcem, ciezko to zlokalizowac, dziwne takie chrobotanie, jak by cos sie urwalo i o cos tarlo

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » ndz lut 11, 2007 21:12

z podwozia tak jak by tu pod siedzeniem pasazera moze troche dalej, za recznym chamulcem, ciezko to zlokalizowac, dziwne takie chrobotanie, jak by cos sie urwalo i o cos tarlo
No w tym miejscu to masz tylko ukł wydechowy więc trzebaby mocno nim zatrzepać i sprawdzić czy gdzieś nie dobija. Tylko zastanawia mnie jaki związek ma skręcanie do tego....

Finger86
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Finger86 » ndz lut 11, 2007 21:15

no wlasnie, dziwne to jest. a moze to cos przy tylnych kolach i tak sie dzwiek przenosi, nie wiem co to moze byc, tylna oska?? bo wydech to jest nowy to raczej nie ma prawa nic tam latac.

[ Dodano: 11 Lut 2007 20:17 ]
a moze wydech o tylna os obija bo on jest poprowadzony nad nia i moze tak chrobocze przy skrecaniu w lewo i cofaniu.

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » ndz lut 11, 2007 21:26

Finger86 pisze:a moze wydech o tylna os obija bo on jest poprowadzony nad nia i moze tak chrobocze przy skrecaniu w lewo i cofaniu
niewykluczone. U mnie obijal wydech o tylna belke i wcale w srodku nie bylo slychac ze to stylu. A dzwiek tez byl jakis dziwny. Zerknij tam, ja za pozno sie zorientowalem i w koncu zbieralem tylny tlumik z ulicy bo sie wytlukl i odpadl :)

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » ndz lut 11, 2007 21:37

Finger86 pisze:bo wydech to jest nowy to raczej nie ma prawa nic tam latac.
no właśnie jest nowy = był ruszany i może jest coś nie tak zamocowane

Finger86
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Finger86 » ndz lut 11, 2007 21:41

czyli bede musial znowu jechac do tych mechanikow pie......ych, najpierw mi skrecili w portkach kabel od sondy lambdy ktora mi walnela przez to ale wymienili mi za free na nowa, a teraz jeszcze wydech zle zamocowali, ale beda mieli miny jak mnie zobacza znowu i powiem ze jest cos jeszcze nie tak, heh

Awatar użytkownika
JayT
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: JayT » ndz lut 11, 2007 21:44

A może katalizator się rozsypał i te resztki hałasują (ocierają się o siebie i o obudowę kata) w określonych sytuacjach?
A jeśli chodzi o nowe wydechy - też niedawno zmieniałem i mechanik powiedział, żebym się przejechał i posłuchał, czy gdzieś nie hałasuje. Przejechałem się, trochę dzwoniło - poprawił łączenie tłumika środkowego z końcowym i teraz jest spoko :D

Moje VWozidło spala średnio: Obrazek i Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”