Dziwne odgłosy.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne odgłosy.
Ostatnio dochodza mnie dziwne odglosy docierajace prawdopodobnie z podwozia. Odgłosy slysze tylko w tedy kiedy skrecam w lewo, albo cofam na wstecznym. Dziwne buczenie. Byłem ostatnio u mechanika i skorzystałem z okazji i zaczalem ogladac podwozie dojzalem blache przez katalizatorem ktora sobie luzno wisiala i przykrecilismy ja, ale odlglosy nie ustaly, czy mozliwe ze to wydech ktory niedawno wymienialem w calosci?? Wydaje mi sie raczej stabilny.
Co to moze byc??
Co to moze byc??
No w tym miejscu to masz tylko ukł wydechowy więc trzebaby mocno nim zatrzepać i sprawdzić czy gdzieś nie dobija. Tylko zastanawia mnie jaki związek ma skręcanie do tego....z podwozia tak jak by tu pod siedzeniem pasazera moze troche dalej, za recznym chamulcem, ciezko to zlokalizowac, dziwne takie chrobotanie, jak by cos sie urwalo i o cos tarlo
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
no wlasnie, dziwne to jest. a moze to cos przy tylnych kolach i tak sie dzwiek przenosi, nie wiem co to moze byc, tylna oska?? bo wydech to jest nowy to raczej nie ma prawa nic tam latac.
[ Dodano: 11 Lut 2007 20:17 ]
a moze wydech o tylna os obija bo on jest poprowadzony nad nia i moze tak chrobocze przy skrecaniu w lewo i cofaniu.
[ Dodano: 11 Lut 2007 20:17 ]
a moze wydech o tylna os obija bo on jest poprowadzony nad nia i moze tak chrobocze przy skrecaniu w lewo i cofaniu.
niewykluczone. U mnie obijal wydech o tylna belke i wcale w srodku nie bylo slychac ze to stylu. A dzwiek tez byl jakis dziwny. Zerknij tam, ja za pozno sie zorientowalem i w koncu zbieralem tylny tlumik z ulicy bo sie wytlukl i odpadlFinger86 pisze:a moze wydech o tylna os obija bo on jest poprowadzony nad nia i moze tak chrobocze przy skrecaniu w lewo i cofaniu
czyli bede musial znowu jechac do tych mechanikow pie......ych, najpierw mi skrecili w portkach kabel od sondy lambdy ktora mi walnela przez to ale wymienili mi za free na nowa, a teraz jeszcze wydech zle zamocowali, ale beda mieli miny jak mnie zobacza znowu i powiem ze jest cos jeszcze nie tak, heh
- JayT
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
A może katalizator się rozsypał i te resztki hałasują (ocierają się o siebie i o obudowę kata) w określonych sytuacjach?
A jeśli chodzi o nowe wydechy - też niedawno zmieniałem i mechanik powiedział, żebym się przejechał i posłuchał, czy gdzieś nie hałasuje. Przejechałem się, trochę dzwoniło - poprawił łączenie tłumika środkowego z końcowym i teraz jest spoko
A jeśli chodzi o nowe wydechy - też niedawno zmieniałem i mechanik powiedział, żebym się przejechał i posłuchał, czy gdzieś nie hałasuje. Przejechałem się, trochę dzwoniło - poprawił łączenie tłumika środkowego z końcowym i teraz jest spoko