Jaka instalacja gazowa??? [MK III]

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

naian
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Jaka instalacja gazowa??? [MK III]

Post autor: naian » czw mar 24, 2005 01:07

Witam! Planuje zalozyc instalacje gazowa i mam pytanko jaka polecacie? Chcialbym sie zmiescic w 2 tys. Co przed wizyta u warsztacie nalezy sprawdzic- ewentualnie wymienic tak zeby wszystko bylo cacy :) Na co mam zwrocic uwage, tak zeby nie byc wystrzelonym w kosmos przez gazownika? Dzieki za pomoc! PS. moze ktos zna dobrego fachowca z zachodniopom.? Moja autko to Golf GT 1.8 ABS 93` 193000km na osi:)

Awatar użytkownika
pkirylcz
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pkirylcz » czw mar 24, 2005 02:53

Zapewnie kolektora masz metalowy, to juz 400 - 600 zl w kieszeni.
Po drugie masz do wyboru instalacje Lovato z gwarancja na 2 lata albo inne z gw. roczna.
Bedziesz mial prosta instalacje tak wiec nie musisz sie wczuwac zbytnio w to co jak gdzie kiedy.

Z tego co moge jeszcze doradzic, to dbaj o elektryke, mianowicie o kable wysokiego napiecia i o swiece. Zmieniaj co 30 tys km jak chcesz uniknac niepowolanych strzalow w kolektor ssacy.

Pozdrawiam,
Piotrek

Awatar użytkownika
pkirylcz
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pkirylcz » czw mar 24, 2005 03:15

Poczytaj sobie FAQ wlasnie spojrzalem ze temat bardzo aktualny.

Pozdrawiam,
Piotrek

rakmk3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: rakmk3 » czw mar 24, 2005 08:55

ja mam mk3 1,8ABS z gazem i mam instalację włąsnie lovato. Zakładana była jeszcze w okresie kiedy nie wymagano przepisami komputera i ja go właśnie nie mam a auta i tak chodzi jak w zegarku. "Pkirylcz" ma racje co do elektryki tylko że świece zaleaca się wymieniać co ok 15 tyś. km i to zaleca vw. Ogólnie mówiąc silniki vw bardzo dobrze znoszą adaptacje w nie zasilania na gaz czego nie powiem o oplach czy fordach. W przeszłości miałem mk2 1,8 GU z gazem (jeszcze na gazniku) to jak gazownik mi wyregulował to miał lepszego kopa na gazie niż na benzynie.

MK III 1,8ABS full option

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”