co to za kostka w słupku?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
co to za kostka w słupku?
podłączam podgrzewane lusterka i nie wiem jak przełożyć kable przez słupek do drzwi, bo w słupku jest jakaś biała okrągła wkręcana kostka z kilkoma pinami. Czy mam się po prostu w nią wpiąć i kabel dalej przeprowadzić do lusterka? Czy ktoś coś takiego robił?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie robiłem ale tak by było elegancko. Na pewno w tym okrągłym wtyku są wolne miejsca. Złączki pasujące dostaniesz w sklepie. Podłączasz pod włącznik od grzania szyby, kabel biało zielony. Ale sprawdź bo może dochodzą do tej kostki kable gotowe (biały z plusem po włączeniu grzania szyby, a masa brązowy jakaś tam będzie obok) już podpięte pod włącznik, czasem instlacja jest mimo że odbiornika niema.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie dwa ale co najmniej trzy do lusterek , o ile nie montuje jeszcze podgrzewania, a kiedy ma rozpinać ten wtyk na słupku , chyba podczas wymiany drzwi , to wtedy ciachnie kabelki a potem polutuje , u mnie w ASO jeden kabelek z końcówką do podlutowania kosztuje 7 złociszygreg pisze:miś fazi, cztś ty oszalał, będzie trza odpiąć kostkę to będzi ekable ciął? tak to 2 żeńskie 2 męskie i masz rozwiązane