stacyjka mi sie grzeje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
stacyjka mi sie grzeje
co zrobic pomozcie mi stasznie grzeje mi sie stacyjka .kluczyk az jest goracy
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
U mnie np. podczas ruchu przekręcania kluczyka jest chwilowa przerwa, czyli przekręcam trochę - kontrolki się świecą, przekręcam dalej, kontrolki gasną, przekręcam dalej - zaskakuje rozrusznik, przekręcam dalej - włączają się kontrolki i auto zapala.
Stało się to od tego jak podłączyłem odkurzacz samochodowy pod gniazdo zapalniczki, a po pewnym czasie lekko zaśmierdziało ze stacyjki.
Od tamtej pory cały czas podczas przekręcania kluczyka odczuwa się przerwę w dostarczaniu prądu, ale w niczym to nie przeszkadza.
Czyżby zapalniczka podłączana była seryjnie do (+) gdzieś w stacyjce?, czy powinno tak być?
Stało się to od tego jak podłączyłem odkurzacz samochodowy pod gniazdo zapalniczki, a po pewnym czasie lekko zaśmierdziało ze stacyjki.
Od tamtej pory cały czas podczas przekręcania kluczyka odczuwa się przerwę w dostarczaniu prądu, ale w niczym to nie przeszkadza.
Czyżby zapalniczka podłączana była seryjnie do (+) gdzieś w stacyjce?, czy powinno tak być?
a gdzie ona sie miesci ta kostka co wchodzi do stacyjki?dziejo pisze:musisz się dostać tam do kostki na kablach rozdzielacza zrób to szybko poważna usterka może cię czekaćkarman28 pisze:i stasznie grzeje mi sie stacyjka
[ Dodano: 09 Lut 2007 11:50 ]
jakie styki mozesz cos wiecej napisac?x27 pisze:styki zasniezaly i sie grzeje a w kostce prawpodbnie.
[ Dodano: 09 Lut 2007 12:15 ]
nie wiem ile trwa a dymek dwa razy widzialemSzosownik pisze:czyżby zwarcie?
a jakiś smrodek czy dymek widziałeś?
[ Dodano: 08 Lut 2007 14:31 ]
zwykle przy zwarciu się nagrzewają elementy
a długo to już trwa?