wyjmowałem silniczek szyberdachu w moim mk3 - moje pytanie:
jak wyregulowac go (szyber) żeby sie dobrze domykał??
Szyberdach :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
michal_777
- Mały gagatek

- Kontakt:
Witam
Niestety ten silniczek taki sprytny nie jest.......Trzeba go dobrze ustawic.
Ja u siebie robilem to tak: Recznie calkowicie zamknąłem szyber pozniej podpiąłem koste do silniczka bez przykrecania go przyciskiem tak jak sie zamyka szyber do momentu az silniczek przestanie sie krecic. Poznie jwlozyc na swoje miejsce silnik i ma byc ok, orzynajmniej u mnie bylo
PZDR
Niestety ten silniczek taki sprytny nie jest.......Trzeba go dobrze ustawic.
Ja u siebie robilem to tak: Recznie calkowicie zamknąłem szyber pozniej podpiąłem koste do silniczka bez przykrecania go przyciskiem tak jak sie zamyka szyber do momentu az silniczek przestanie sie krecic. Poznie jwlozyc na swoje miejsce silnik i ma byc ok, orzynajmniej u mnie bylo
PZDR
Sam raczej się nie wyreguluje. Po pierwsze weź i uchyl go do góry ręcznie (kluczykiem imbusowym dołączonym do silniczka), następnie odkręć silniczek i go wyciąg, przy wpiętych kablach uchyl go do góry przełącznikiem, powinien się sam zatrzymać po paru obrotach, następnie przykręć silniczek i powinno śmigać.
- Przybek
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
a mi sie sam wyregolowal ktos mi powiedzial to samo co "jerzas" i pomoglo
jest teraz malina , dodam tylko ze wciskasz uchylanie i zamykanie jak silniczek jest wyjety no i oczywiscie wczesniej ustaw korbka szyber dach tak jak ma byc zamkniety
jest teraz malina , dodam tylko ze wciskasz uchylanie i zamykanie jak silniczek jest wyjety no i oczywiscie wczesniej ustaw korbka szyber dach tak jak ma byc zamkniety
[img]http://www.robtex.com/ipinfo.gif[/img]
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
posiadam VAG jak cos sloze pomoca