Peknięta przednia szyba. Co dalej??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
malllcin
Mały gagatek
Mały gagatek

Peknięta przednia szyba. Co dalej??

Post autor: malllcin » pt lut 09, 2007 14:49

Dzis jadac do Warszawy z jadącego TIRa z przeciwka jakos kamien poleciał w moja strone i uderzył w szybe ( na dolne, zaras obok wycieraczki) i zrobiło sie małe pekniecie wewnątrz szyby na zewnetrznej stronie jest tylko malutenki odprysk i nie czuć tych peknięc.(ok 1 cm.).. I co z tym dlalej robic, czy jakos to zaklejaja, czy trzeba przednia szybe wymieniac... Bo Miski sie moga dowalic, albo moze bardziej peknąc... A cos tam gdzies słyszałem ze to jakos zaklejają w servisach(tylko żeby nie wyszło mnie drożej niż wymiana).

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pt lut 09, 2007 14:53

peknięc.(ok 1 cm.).
to w tej chwili!!!! ale będzie szła rysa a pózniej pajęczyna się zrobi . musisz wymienic tą szybe !!! :chytry: są firmy które kleja szyby ale nie wiem czy gra jest warta swieczki ! jak byś miał auto -casco to ci moga wrócic a tak ??? no cóz koszty ponosisz sam i nie mozesz egzekwowac od nikogo kasy z powstałej szkody

Awatar użytkownika
koonrad
majster ulepszacz
majster ulepszacz
Kontakt:

Post autor: koonrad » pt lut 09, 2007 14:59

niedaleko mnie jest zakładzik gdzie zajmuja się takimi sprawani i wiem że koledze w escorcie jak pekła szyba chyba jakieś 5cm to zrobili za 80 czy 100 tak że nie ma nawet śladu.
gania juz rok i jest cacy

[ Dodano: 09 Lut 2007 14:00 ]
malllcin, aha bo masz mk II więc jak masz szybe tylko na uszczelce to kupisz uzywke za jakieś 50 zeta
pozdrawiam

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
malllcin
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: malllcin » pt lut 09, 2007 15:04

a nao mam mkII. Własnie a ile by kosztowała z wymiana??
Chyba najpierw podjade do tam co kleja i sie zorjetuje za ile, a jak kszykna duzo to poszukam uzywanej i wymienie..

PS. dzieki chłopaki za szybka odpowiedz :pub:
Ostatnio zmieniony pt lut 09, 2007 15:05 przez malllcin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pt lut 09, 2007 15:05

dla tego mówię że musiał by się dowiedziec jak i co poniewaz podczas komtroli moze załapac mandacik i mogą zabrac dowód

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » pt lut 09, 2007 15:23

malllcin, nie wiem czy w Twoim przypadku jest sens kombinować z klejeniem czy używkami.Nowa szyba nie jest aż tak bardzo droga (płaciłem 170zeta)a jest to dość ważna część.

Sugeruję nową.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”