Padl amortyzator:(jakie teraz zalozyc??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tomek860
Użytkownik
Użytkownik

Padl amortyzator:(jakie teraz zalozyc??

Post autor: tomek860 » pt lut 09, 2007 14:31

Witam, niedawno oddalem autko do mechanika zeby mi lozysko od amorka wymienil bo mi pukalo. okazalo sie ze skrzywil mi sie amortyzator i trzeba wymienic. I tu zaczyna sie problem co zrobic. Golfiaka kupilem z obnizonym zawieszeniem: zolte amorki i czerwone sprezyny, nie wiem o ile jest obnizony w stosunku do seryjnego zawieszenia bo nie sprawdzalem. Teraz nie wiem czy oddac ten amor do regeneracji (jesli mozliwe jest naprawienie tego) kupic nowe czy moze uzywane?? mechanik powiedzial ze musze kupic koniecznie zolte, to beda mialy taka sama dlugosc jak moje. Prosze o rade w tej sprawie.

Awatar użytkownika
koonrad
majster ulepszacz
majster ulepszacz
Kontakt:

Post autor: koonrad » pt lut 09, 2007 14:46

tomek860 pisze: kupic nowe czy moze uzywane??
nowe
na allegro jest wiele osób sprzedających amory GT Cupline, jak komus ze sprzedających podasz oznaczenie amora albo choć sprężyny to dobiorą odpowiednie.
pozdrawiam

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » pt lut 09, 2007 15:27

tomek860, regeneracja to wątpliwa sprawa. Nowe i obydwa , takie jak były.

Awatar użytkownika
tomek860
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: tomek860 » pt lut 09, 2007 16:21

Mechanik powiedział mi żebym kupił olejowe, a jak mam sprawdzić jakie mam w tej chwili??? i co się stanie jak bede miał na tyle gazowe a przód olejowy????są jakieś oznaczenia twardości amorów czy mam się tylko kolorem sugerować??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”