mk II 1.6RF, maksymalne obroty...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bandit

mk II 1.6RF, maksymalne obroty...

Post autor: bandit » wt mar 22, 2005 00:43

mniej więcej jak w temacie, czyli problem jest następujący: miałem wcześnie zegarty bez obrotomierza, prędkościomierz do 200, z tym indeksem 950. założyłem teraz z obrotomierzem, prędkościomierz do 220 ale też 950 więc tu wszystko ok, ale na starym zaznaczone były przy około 40, 80 i 120 km/h biegi I, II, III-czyli moim zdaniem maks prędkości na tych biegach. natomiast na tych nowych kiedy osiągam te prędkości to obrotomierz pokazuje dopiero ok 5000 obr, natomiast czerwone pole jest dopiero powyżej chyba 6200 czy coś koło tego. Stąd moje wątpliwości, czy prawdłowo jest wg prędkości ze starych zegarów? wg danych tech. 1.6 RF dopiero przy 5200 ma maks moc, więc gdzie dla niego jest górna granica obrotów, bo odcięcia oczywiście nie ma...
pozdrawiam

bandit

Post autor: bandit » śr mar 23, 2005 16:33

hmmm, to chciałem serdecznie podziękować za całą masę wyczerpujących odpowiedzi... a zdawało mi się że nie jest to wybitnie trudne pytanie, chyba ktoś ma fabryczny obrot. i zna odp na moje pytanie, ale chyba się przeliczyłem.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”