Tłumaczylem mu ze to jest znak do ustawienia rozrzadu, no ale mysliz e jak jest starszy o dwa lata to madrzejszy
Passat ,91r, 1,8 RP +LPG II gen
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Passat ,91r, 1,8 RP +LPG II gen
Znowu dostalem misje
Kolega mnie prosil zeby zapytac sie na szanownym forum co jest jego passkowi. Na benzynie nie chce jezdzic,b. ciezko mu wejsc na obroty , po dodaniu gazu sie dusi , na gazie obroty zawieszaja sie na wysokich, od kilku dni tak sie dzieje , wczesniej było bardzo ok, z tego co wiem to on zaczal sie bawic zaplonem,ustawil sobie na "zero" i czy to moze byc przyczyna tego ze tak sie dzieje ? ze sie nie wkreca na obroty na PB to jest prawdopodobne według mnie ale co z LPG ?
Tłumaczylem mu ze to jest znak do ustawienia rozrzadu, no ale mysliz e jak jest starszy o dwa lata to madrzejszy
Rozwiejcie moje watpliwosci, dzieki w imieniu swoim i kolegi, bo ja juz nie mam do niego siły.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

zgadza się sa znaki do ustawienia rozrządu ale tobie chyba chodzi o zapłon powiedz mu tylko że ma tylko delikatnie ten zapłon wyprzedzić i wszystko wróci do normy i czy czasmi nie spadł mu przewód od podcisnienia z aparatu lub przy podstawie wtrysku kiedy zaczął majstrowac a i owszem jest znak od zapłonu ale bez strobu nie ustawiguti pisze:znak do ustawienia rozrzadu,
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
no wiec wlasnie tak mu powiedzialem, on sobie ustawil wlasnie stroboskopem na ten znak na kole bo myslal ze to jest znak do ustawienia zapłonu, a nie tak jak mowilem ze to jest zero do rozrzadu. co do wezyka do podcisnienia to on nie ma takiego aparatu jak np. ja i nie ma tego ufa obok aparatu, nie wiem czy to powinno byc ,czy tez moze sa inne aparaty ?
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!