Czy do 1 Z tdi pompa od td czy to pasuje ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy do 1 Z tdi pompa od td czy to pasuje ?
musze zmienić silnik bo mi odmą spalimy dmuchają a mam problem u mnie w golfiku powinien siedzieć silnik aaz a siedzi 1y z turbiną i pompą od td co zrobić może cały silnik ciekawe czy pompa pasowała by do 1z tdi to wtedy nie trzeba by było przezucać elektroniki może ktoś wie coś na ten temat?
Znam czuba który kupił podstawowego Tdi 90ps do golfa 3 1,9Td.Przerzucił silnik,założył pompę od 1,9Td (swoją starą) i silnik jezdzi.
Gdybym tego nie widział tylko np. przeczytał gdzieś na forum to bym wyśmiał gościa który to napisał.Ale to DZIAŁA ! Oczywiście należy zapomnieć o 90Ps ,Trzeba jeszcze ciągnąć wężyk z kolektora ssącago do pompy (do grzybka).Zaraz padnie pytanie jak to możliwe wtrysk w Tdi 190bar ,a w TD 160. Dopuszczalne przeciążenie pompy do pracy ciągłej może wynieść 20%.Oczywiście pompa tylko od 1.9 ,od 1,6 nie będzie pasowała (inne mocowanie)
Gdybym tego nie widział tylko np. przeczytał gdzieś na forum to bym wyśmiał gościa który to napisał.Ale to DZIAŁA ! Oczywiście należy zapomnieć o 90Ps ,Trzeba jeszcze ciągnąć wężyk z kolektora ssącago do pompy (do grzybka).Zaraz padnie pytanie jak to możliwe wtrysk w Tdi 190bar ,a w TD 160. Dopuszczalne przeciążenie pompy do pracy ciągłej może wynieść 20%.Oczywiście pompa tylko od 1.9 ,od 1,6 nie będzie pasowała (inne mocowanie)
Nie znam szczegułów zamiany ,widziałem podniesioną maskę z pracującym silnikiem przez może 5min. i stąd wiem że się da (na 100%).
Ale na tym moja wiedza się kończy.Wtrysków napewno nie ruszasz,zostają tak ustawione jak były.
Sprubuję zdobyć telefon do gościa, jeżeli się czegoś więcej dowiem dam znać jutro.
Ale na tym moja wiedza się kończy.Wtrysków napewno nie ruszasz,zostają tak ustawione jak były.
Sprubuję zdobyć telefon do gościa, jeżeli się czegoś więcej dowiem dam znać jutro.
marek29 pisze:Znam czuba który kupił podstawowego Tdi 90ps do golfa 3 1,9Td.Przerzucił silnik,założył pompę od 1,9Td (swoją starą) i silnik jezdzi.

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB