wolno spytac skod wiesz ze dobrze mierzy? Mi sie wydawalo ze blad bedzie raczej nieodczuwalny powiedzmi 5km/h tego sie raczej nie zauwaza tak samo jak przebieg jak to bodzio_j powiedzial 2.7km na 100km ale rocznie to 270km bledu na liczniku. To nadal niby nic ale jak sie ma swiadomosc beldu to jakos tak sie czlowiek dziwnie czujeLipek81 pisze:Prędkość mierzy dobrze
Jakie zegary powinny byc w moim golfie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- InspBober
- Ma gadane
- Kontakt:
[url]http://rapidshare.com/files/3054669/Swap_gaznika.zip.html[/url]
InspBober, indeks licznika tak naprawdę nie ma nic wspólnego z silnikiem, lecz ze skrzynią Indeksy 950 i 935 to chyba najczęściej spotykane. Może dlatego przyjęło się określać -1.3 935 i 1.6, 1.8- 950.
Co do zegarów to jeśli zrobisz to w miarę osttrożnie to nic się nie stanie.Rozbierałem, poskladałem, żadna filozofia.
Co do zegarów to jeśli zrobisz to w miarę osttrożnie to nic się nie stanie.Rozbierałem, poskladałem, żadna filozofia.
- InspBober
- Ma gadane
- Kontakt:
to moze byc tak ze licznik 975 wyskalowany do 220 to to samo co 950 do 200? A w kazdym razie zblizone jesli zmieniajac przelozenie(zastosuje nie odpowiednie do mojej skrzyni) odpowiedznio zmienie wyskalowanie to wyeliminuje blad, tak teoretycznie?fix123 pisze:ma to znaczenie jaką skale masz bo możę ci przekłamywać wiec zawsze możesz sobie albo zrobić nowy nadruk albo przełożyć tarcze..lub cały prędkościomierz
[ Dodano: 01 Lut 2007 23:09 ]
Wiec jeszcze tak konczac aby wszystko gralo jak trzeba i bez rzadnych bledow predkosciomierz powinien miec ten sam indeks i byc wyskalowany tak samo. Nie moze byc tak ze indeks sie zgadza ale zamiast 200 jest 220max
[url]http://rapidshare.com/files/3054669/Swap_gaznika.zip.html[/url]
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- Kiedyś na forum był podobny temat i też wszyscy pisali, że w 1.6 ma być 950. U mnie jest 935 - postanowiłem sprawdzić, czy może ktoś kiedyś nie zamienił licznika - porównywałem z samochodem kumpla (peugeot 307), no i wyszło że gdy on ma na liczniku 90km/h, to u mnie jest dokładnie to samo, gdy on ma 50km/h, u mnie też to jest. Stąd wnioskuję, że licznik pokazuje mi dobrą prędkość. Dla wyjaśnienia, w momencie sprawdzenia licznik kumpla pokazywał dokładnie tą samą prędkość co u mnie, gdyby było 5km/h różnicy strzałka ustawiłaby się pomiędzy kreskami, a była dokładnie na kresce. Owszem, metoda trochę niedokładna, ale wydaje mi się, że wyniki są prawdziwe.InspBober pisze:wolno spytac skod wiesz ze dobrze mierzy?
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.