może obroty? moze coś innego POMOCY!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

arab_den
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

może obroty? moze coś innego POMOCY!!!

Post autor: arab_den » wt lut 06, 2007 13:58

Witam, mam kłopot z swoim golfem II 1,8 silnik GU na gazniku benzyna/LPG, niedawno strasznie mi osłabł i nierówno pracował silnik, byłem u mechanika, bo mi tam wymieniał pare pierdułek i wyregulował mi obroty, wczoraj tak mi osłabł na gazie ze nie dało sie jechać, na benzynie ma normalego kopa. pojechałem do gazownika zeby lukną w instalacje, pozagladał i stwierdził ze podstawa gaznika ma dziure, i faktycznie miała wiec wymieniłem, teraz silnik na bezynie chodzi cacy (choć ma obroty za wyskie, (trzeba będzie podregulować) na gazie chodzi równiutko ale jest słaby i to bardzo, nie zbiera się, i jest zmulony. czy trzeba teraz jechać do fachmena od gazu zeby regulował sama instalacje gazowa? czy moze być inna przyczyna? moze cos trzeba sprawdzić, radzcie prosze
Ostatnio zmieniony wt lut 06, 2007 15:45 przez arab_den, łącznie zmieniany 1 raz.

Oo===w===oO

Awatar użytkownika
adekGTI
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: adekGTI » wt lut 06, 2007 14:04

teraz Twoj golf nie dostaje lewego powietrza, więc skład mieszanki jest inny. Pojedź niech ci wyregulują najpierw zeby dobrze chodził na benzynie(to nnczay miał idealne obroty) i dopiero wtedy jedź ustawiać gaz, bo benzyna jest punktem odniesienia do ustawienia gazu

arab_den
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arab_den » wt lut 06, 2007 14:14

ok, tak zrobie, jak będe po tym zabiegu to napisze. dzięki

Oo===w===oO

Awatar użytkownika
marek2907
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: marek2907 » wt lut 06, 2007 20:35

adekGTI pisze:teraz Twoj golf nie dostaje lewego powietrza, więc skład mieszanki jest inny. Pojedź niech ci wyregulują najpierw zeby dobrze chodził na benzynie(to nnczay miał idealne obroty) i dopiero wtedy jedź ustawiać gaz, bo benzyna jest punktem odniesienia do ustawienia gazu
nic dodać nic ująć :bigok:

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]

arab_den
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arab_den » śr lut 07, 2007 10:15

Jakie powinne byc prawidłowe obroty na nagzanym i zimnym silniku? (na gazie i na benzynie powinne być takie same?) bo karzdy magik od regulacji mówi inaczej. przypomnę ze mam na gazniku golfa II 1,8 GU 1987

Oo===w===oO

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lut 07, 2007 20:04

arab_den pisze:Jakie powinne byc prawidłowe obroty na nagzanym i zimnym silniku? (na gazie i na benzynie powinne być takie same?) bo karzdy magik od regulacji mówi inaczej. przypomnę ze mam na gazniku golfa II 1,8 GU 1987
zależy od rocznika, a konkretnie od rodzaju poduszek silnika. Do końca 1984 roku 900-100o/min, w nowszych, albo jeśli już są wymienione podudszki na nowe olejowe 700-800/min. Właściwie chodzi o to żeby nie trząsł.

[ Dodano: Sro Lut 07, 2007 7:05 pm ]
To na nagrzanym, na zimnym trochę wyższe o jakieś 200/min, a kilka sekund po zapaleniu nawet sporo wyższe.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”