Problem z ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z ABS
Hey, mam problem z ABS, od jakiegos czasu niegasnie kontrolka, i system niedziala? czy moze ktos ma jakas sugestie co to moze byc ? czy np. czujnik mogl ulec zamoczeniu ... jak jezdzilem po deszczu i kaluzach ? woda sie dostac gdzies ?
wczesniej myslalem ze to komputer tym steruje i zalezy od temp. otoczenia, bo raz gasla a raz nie, a teraz sie swieci i po uruchomieniu silnika niegasnie, tak jak to bylo wczesniej.
Czy ktos wie gdzie sie znajduje ten czujnik o ile jais istnieje ?
prosze o rady ... z gory dziekuje i pozdrawiam
Krystian.
wczesniej myslalem ze to komputer tym steruje i zalezy od temp. otoczenia, bo raz gasla a raz nie, a teraz sie swieci i po uruchomieniu silnika niegasnie, tak jak to bylo wczesniej.
Czy ktos wie gdzie sie znajduje ten czujnik o ile jais istnieje ?
prosze o rady ... z gory dziekuje i pozdrawiam
Krystian.
n0n4m3
jest mase mozliwosci najelpeij podpiac pdo komap i odczytac blad.. mozlwie ze przetarty kabelek lub czujka ale sa tez inne ...
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
najprościej - jak trupek to między 2 pinami w czujniku zmierz rezystancję - jak brak - uwalony. Sprawdź wszystkieQto pisze:Przy każdym kole jest czujnik, sam raczej nie zlokalizujesz usterki
[ Dodano: Pon Lut 05, 2007 11:50 pm ]
pzrzód - na zwrotnicy - idzie do niego podgumowany kabelek z wtyczką. Tył - w bębnach (jeśli masz bębny) a jak tarcze to podobnie jak z przodun0n4m3 pisze:Czy ktos wie gdzie sie znajduje ten czujnik o ile jais istnieje ?
Re: Problem z ABS
sory ale nie chce mi sie dwa/trzy razy w tygodniu opisywaćn0n4m3 pisze:Hey, mam problem z ABS, od jakiegos czasu niegasnie kontrolka, i system niedziala? czy moze ktos ma jakas sugestie co to moze byc ? czy np. czujnik mogl ulec zamoczeniu ... jak jezdzilem po deszczu i kaluzach ? woda sie dostac gdzies ?
rozwiązywania problemu z diagnozowaniem ABSu, wystarczy użyć funkcji szukaj
to co napisał MAPET i greg to są podsatwy ay posprawdzać
aha i warto abyś miał choćby najprostszy mierniczek uniewersalny
zobacz jedna z ostanio umeszcoznych odpowiedzi [/quote]TUTAJ
ja Ci się nie chce ściągać książki to masz te dwa zrzuty tych stron o diagnozowaniu
przy każdym kole przy piaście jest jeden czujnikn0n4m3 pisze:Czy ktos wie gdzie sie znajduje ten czujnik o ile jais istnieje ?
[ Dodano: Wto Lut 06, 2007 11:50 ]
VAG to teraz w sumie podstawa, ale jak ktoś nie ma to warto posprawdzaćbacco pisze:witam to ja tez zagadam ostatnio na VAG'u wyskoczylo mi miechaniczne uszkodzenie sensorow na tyle co mam z tym zrobic jak napraiwc
okiem i miernikiem to co się da ...
sprawdzić czy nie mają one swoimi namagnesowanymi końcowkami połączenia
z masą poprzez drobne opiłki, oraz sprawdzić kable połączeniowe, zmierzyć każdy z
sensorków a dopiero zabrać się za wymianę
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
jutro podpinam pod kompa jakiegos za 10000£ :)
zobacze jakie errory mam
bede mial jakis wykres to wrzuce
pozdro.
ps.
dzieki za info
bede mial jakis wykres to wrzuce
pozdro.
ps.
dzieki za info
n0n4m3
Re: jutro podpinam pod kompa jakiegos za 10000£ :)
wykresów sie nie spodziewaj a jak juz to nr błedów ...n0n4m3 pisze:bede mial jakis wykres to wrzuce
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN