[MK2] Hamulce Pedal w podlodze a czasem normalnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Hamulce Pedal w podlodze a czasem normalnie
Witam mam pewnego rodzaju problem mianowicie. Pewnego wieczoru normalnie zgasilem autko poszedlem do domu, nastepnego dnia hmulce jak by zwariowaly od raqzu po zapaleniu pedal idzie do samej podlogi i prawie wogole nie hamuje nawet przepompowanie nic nie daje a w pewnych momentach wszysko dziala jak nalezy. Pytanie czy najnormalniej je odpowietrzyc? czy pompka do wymiany btw klocki i tarcze sa ok Help bo hamowanie to chwilami rosyjska ruletka
Re: [MK2] Hamulce ******* w podlodze a czasem normalnie
Stawiam na pompę.Metoda pisze:Witam mam pewnego rodzaju problem mianowicie. Pewnego wieczoru normalnie zgasilem autko poszedlem do domu, nastepnego dnia hmulce jak by zwariowaly od raqzu po zapaleniu ******* idzie do samej podlogi i prawie wogole nie hamuje nawet przepompowanie nic nie daje a w pewnych momentach wszysko dziala jak nalezy. Pytanie czy najnormalniej je odpowietrzyc? czy pompka do wymiany btw klocki i tarcze sa ok Help bo hamowanie to chwilami rosyjska ruletka
dYZIO (nick: borbet)
[color=green][i]A ja jeżdżę na gazie...[/i][/color]
[color=green][i]A ja jeżdżę na gazie...[/i][/color]
Gdyby to była pomap to masz 2 obwody, a więc przy zapowietrzeniu jednej sekcji powinna zadziałać 2, sprawdź wszystkie połoczenia metalowo-gumowe, czy z tyłu nie ma wycieku albo z przodu. A co z płynem sprawdż czy nie ubywa. Przejedż sie na rolki one Tobie powiedzą prawie wszystko możesz mieć stary płyn hamul. i co zatym oidzie ma już w sobie za dużo % wody co powoduje parowanie jej i powstawanie pęcherzy w obwodzie ham., czasem ta woda przymarza jak płyn ma ze 6 wiosen.