GTI a zwykly golf cd.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
GTI a zwykly golf cd.
Szukalem roznych informacji na temat obnizenia autka i znalazlem ze jednym obciera drugim nie od czego to zalezy ,jak pisalem wczesniej chce obnizyc golfika o 4 cm czy bedzie cos obcieralo??? Opony mam 195/50 R15 i ET 35 oraz plastikowe nakladki na blotniki Czy bedzie to uzaleznione od seryjnych amorow Jak wymienie amory i sprezyny to tez bedzie obcieralo niechce przeklepywac rantow A moze szukac seryjnego zawieszenia z wersji GTI wtedy zapewne niebedzie zadnych problemow tyle ze autko bedzie wyzej stalo Co sadzicie wogole o seryjnym zawiasie z GTI-ka???Prosze pomozcie
[ Dodano: Nie Lut 04, 2007 09:26 ]
Rocznik mojego golfika to 96 ,podobno jest jakas roznica w przednich amortyzatorach ,na co zwocic uwage (czesto pisze na aukcjach allegro ze pasuje do mk2 i mk3)
[ Dodano: Nie Lut 04, 2007 09:52 ]
czy niebedzie zadnych problemow w montazu jak zaloze z GTI lub VR6 do zwyklego golfa???
[ Dodano: Nie Lut 04, 2007 09:26 ]
Rocznik mojego golfika to 96 ,podobno jest jakas roznica w przednich amortyzatorach ,na co zwocic uwage (czesto pisze na aukcjach allegro ze pasuje do mk2 i mk3)
[ Dodano: Nie Lut 04, 2007 09:52 ]
czy niebedzie zadnych problemow w montazu jak zaloze z GTI lub VR6 do zwyklego golfa???
- micab
- Forum Master

- Kontakt:
różnica pomiędzy nowszym typem mk3 a starszym polega na tym że inna jest górna średnica sprężyny, co za tym idzie górny talerz jest inny, jak będziesz miał kolumny kompletne, z górnymi mocowaniami od golfa starszego to założysz do nowszego i na odwrót 
jak chcesz obniżyć, to musisz dać conajmniej 40mm, bo po założeniu zawieszenia z GTI nie zobaczysz praktycznie różnicy...chyba że nie zależy Ci żeby było nisko...
jeżeli teraz Ci nic nie obciera, nawet przy większym załadunku to po założeniu gleby też nie będzie....
jak chcesz obniżyć, to musisz dać conajmniej 40mm, bo po założeniu zawieszenia z GTI nie zobaczysz praktycznie różnicy...chyba że nie zależy Ci żeby było nisko...
jeżeli teraz Ci nic nie obciera, nawet przy większym załadunku to po założeniu gleby też nie będzie....
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
-
jozekrjrj
- Użytkownik

- Kontakt:
ja posiadam kit koni -40mm oponki 205/50R15 i 7"et felgi 37 belaka z tarczmi i plastiki
czasami tył przyciera ale przy oponce 195/50 tego nie powino byc
jezeli chodzi o bile to model B4 to zwykły seryjny amor tylko wykonany przez firme znana z jakosci i trwałosci
jezeli chodzi o amory do krótszych sprężyn to napewno o niebo lepiej sprawdzi sie model B6
jest tylko taki mały minus koszt 4 amorow to 2400zł ale zata cene dostajesz amory ktore naprawde duzo posłużą no i ustawia ich twardosc do Twoich potrzeb
nie mowiac juz o tym ze jezli amory padna to odaje sie je do regeneracji ktora kosztuje tyle co jeden seryjny amor
czasami tył przyciera ale przy oponce 195/50 tego nie powino byc
jezeli chodzi o bile to model B4 to zwykły seryjny amor tylko wykonany przez firme znana z jakosci i trwałosci
jezeli chodzi o amory do krótszych sprężyn to napewno o niebo lepiej sprawdzi sie model B6
jest tylko taki mały minus koszt 4 amorow to 2400zł ale zata cene dostajesz amory ktore naprawde duzo posłużą no i ustawia ich twardosc do Twoich potrzeb
nie mowiac juz o tym ze jezli amory padna to odaje sie je do regeneracji ktora kosztuje tyle co jeden seryjny amor
był mk3 GT
http://www.s-cam.pl/
http://www.s-cam.pl/
- micab
- Forum Master

- Kontakt:
koni jest klasa, tylko że nowe sporo kosztują, jedyny ratunek to celować w używki....w sumie nie ma dobrych, sportowych amorków, które jako nowe kosztują "mało" 
seryjny amor teoretycznie może być ze sprężyną 40mm, jednak ja nie polecam takiego rozwiązania....
seryjny amor teoretycznie może być ze sprężyną 40mm, jednak ja nie polecam takiego rozwiązania....
dzieki panowie za pomoc ,ale dalej mam dylemat czy zalozyc oryginal z gti lub vr-a czy jakis kit .Jak pisalem wczesniej chce go troszke utwardzic i lekko obnizyc.Nie ukrywam ze opcja -40 coraz bardziej do mnie przemawia.Na tym zawiasie co jest teraz wyglada jak mk2 country co mi sie wogule nie podoba ze juz niewspomne o szybszych wejsciach w zakrety,totalna porazka w wygladzie i na drodze.Wiec pewnie bede mial dylemat przez jakis czas ale w koncu nacos sie zdecyduje,a z ciekawosci co powiecie o gwintowanym zawiasie choc takiego wogole niebralem pod uwage Jak wyglada regulacja wysokosci i twardosci Czy jest to czasochlonne czy zajmuje kilka minut Moze ktos kto siedzi dobrze w temacie gwintow mnie przekona do zalozenia takiego zawieszenia 
- micab
- Forum Master

- Kontakt:
gwint....dobra opcja, ale nie kazdy gwint ma regulację twardości, mają to tylko gwinty z amorkami koni (wtedy regulujesz sam) i bilstein (regulacja po rozebraniu amorka w warsztacie)....
tyle że gwint warto kupić jeżeli nie możesz się zdecydować na ile obniżyć, albo w sezonie latasz na ziemi a zimą chcesz dać do góry....jeżeli jesteś zdecydowany że chcesz obniżenie 40mm to uważam że nie ma sensu dopłacać do gwinta....
tyle że gwint warto kupić jeżeli nie możesz się zdecydować na ile obniżyć, albo w sezonie latasz na ziemi a zimą chcesz dać do góry....jeżeli jesteś zdecydowany że chcesz obniżenie 40mm to uważam że nie ma sensu dopłacać do gwinta....