kilka pytan co do golfa 3, co to jest i dlaczego??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

zaba84
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

kilka pytan co do golfa 3, co to jest i dlaczego??

Post autor: zaba84 » ndz lut 04, 2007 12:11

Witam, jestem tu nowy, do tej pory bylem na forum CT ale wczoraj udalo mi sie sprzedac calibre i w ten sam dzien kupilem golfa 3 92 rok 1.8 wersja GT i mam kilka takich pytan:

1.) nad popielniczka jest rzad przyciskow/zaslepek, ja tam mam tylko przycis od podgrzewania tylnej szyby i zaraz pierwsze miejsce patrzac od lewej strony jest puste, zadnej zaslepki ani przycisku tylko jakiej kabelki wystaja... co tam powinno byc?

2.) w boczu od kierowcy mam przycisk do otwierania jednej szyby elektrzycznej a szeby mam na korbki, do czego taen przycisk tzn po co on i dlaczego nie dziala??

3.) popatrzac na silnik od przodu to po prawej stronie mam wkrecony jakis czujnik(mniej wiecej na wysokosci walka rozrzadu) ale nie ma do niego zadnego kabla i nigdze nie widze zeby jakis kabel gdzies leaz, do czego ten czujnik jest i czy powinien byc podlaczony i jak tak to gdzie go podlaczyc???

Dzieki, bede wdzieczny za pomoc bo nie znam sie na golfach a mam go od wczoraj i do tego na bialych tablicach..:/

byl golf I 1.6 gti
byl golf II 1.6
byla calibra 8V
teraz jest golf III 1.8 GT- zobaczymy jak sie przyjmie...

sprzedam mojego golfa => http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3510391

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: falla_x » ndz lut 04, 2007 12:31

zaba84 pisze:nad popielniczka jest rzad przyciskow/zaslepek, ja tam mam tylko przycis od podgrzewania tylnej szyby i zaraz pierwsze miejsce patrzac od lewej strony jest puste, zadnej zaslepki ani przycisku tylko jakiej kabelki wystaja... co tam powinno byc?
- klima (jesli ma )
- bajerki typu migajaca dioda jesli nie ma alarmu - prawdopodobnie wlasnie to jesli sa tylko 2 cienkie kabelki
- sa jeszcze przyciski od sterowanie tylnimi szybami ale jak ktos ma 5d ;) ale one wystepuja raczej z prawej strony
zaba84 pisze:2.) w boczu od kierowcy mam przycisk do otwierania jednej szyby elektrzycznej a szeby mam na korbki, do czego taen przycisk tzn po co on i dlaczego nie dziala??
moze to jakas samorobka elektrycznych szyb i komus cos nie wyszlo i tak zostalo a moze to jakis wlacznik od halogenow :)
zaba84 pisze:3.) popatrzac na silnik od przodu to po prawej stronie mam wkrecony jakis czujnik(mniej wiecej na wysokosci walka rozrzadu) ale nie ma do niego zadnego kabla i nigdze nie widze zeby jakis kabel gdzies leaz, do czego ten czujnik jest i czy powinien byc podlaczony i jak tak to gdzie go podlaczyc???
opisz ten czujnik albo zrob zdiecie bo jak narazie pomyslow brak

Passat B5 FL AVF - viewtopic.php?f=91&t=335306
Obrazek

zaba84
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: zaba84 » ndz lut 04, 2007 12:36

ten czujnik wyglada mniej wiecej jak od jakiejs temperaturt czy cus... bo jest na klucz chyba 19 i wystaje z niego jedna wsowka na jeden kabelek...:/ ale postram sie zrobic foto i wrzucic...

byl golf I 1.6 gti
byl golf II 1.6
byla calibra 8V
teraz jest golf III 1.8 GT- zobaczymy jak sie przyjmie...

sprzedam mojego golfa => http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3510391

Awatar użytkownika
tomekzabrze
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomekzabrze » ndz lut 04, 2007 15:39

zaba84, w miejscu tej zaslepki wiekszosc gazownikow montuje przycisk do przelaczania gazu moze kiedys mial i ktos wyciagnal , a jesli chodiz o czujnik to zrob zdjecie bo patrzylem u mnie i nic takiego niema .......chyab ze zle patrze

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”