brak światła wstecznego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak światła wstecznego
Witam chciałem sie przywitać, bo włąsnie przypadkowo nabyłem drogą kupna Golfika, no i niestety gdy zaczeły padać deszcze i zrobiło sie mokro światło wstecznego raz działało a raz nie i teraz juz wogle nie działa:( i co ja mam zrobić i jak zeby to naprawić:D
POrsche:):):):)
możesz to zrobić samkacper pisze:no dobra ale jak to sie wymienia i gdze? czy robic to samemu? czy raczej nie bo coś popsuje????
czujnik jest wkręcony w skrzynie!
wymiana jest bardzo prosta(wykręcasz i wkręcasz)
jak otworzysz maskę powinieneś go zobaczyć
tylko się nie pomyl i nie wykręć czasami czujnika od prędkościomierza
[ Dodano: 03 Lut 2007 12:46 ]
od czujnia wstecznego idą 2 przewody(1 czujnik patrząc od przodu to jest właśnie ten)
zaraz za nim jest czujnik od prędkościomierza i od niego idą 3 przewody
- koonrad
- majster ulepszacz
- Kontakt:
najpierw popatrz moze gdzieś styki zaśniedziały
u mnie jak miałem problem z swiatłami wstecznego to się okazało że bezpiecznik nie łączył.
przejrzyj wszystkie złącza przy czujniku, bezpieczniki-pare razy poruszaj nimi, może się polepszy
u mnie jak miałem problem z swiatłami wstecznego to się okazało że bezpiecznik nie łączył.
przejrzyj wszystkie złącza przy czujniku, bezpieczniki-pare razy poruszaj nimi, może się polepszy
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=175064][img]http://img150.imageshack.us/img150/416/clipboard01do1.jpg[/img][/url]
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Zamiast ruszać bezpiecznikami, najpierw zdejmij wtyczkę z czujnika, podłącz obydwa kable jakimś drutem (zmistkuj), włącz stacyjkę. Jak światła się zaświecą, to walnięty czujnik. Przed kupieniem czujnika sprawdź, oczyść styki na starym czujniku i we wtyczce, załóż wtyczkę na czujnik, jeżeli dalej nie będą świecić, to wina czujnika.
Nie wykluczam też wadliwej instalacji el.
Nie wykluczam też wadliwej instalacji el.