brak ssania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Darcyn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
brak ssania
nie mam ssania... przemierzyłem czujnik temp wody i jest ok. co moze byc?! troche to uciążliwe. w aucie mam gaz, ale odpalam na benzynie
- marek2907
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
ale w który ??
nie wiem czy się dobrze orientuję ale w 2,0 są chyba dwie czujki jedna od kompa a druga od zegarów, ale poczekajmy niech wypowiedzą się Ci którzy są bardziej w temacie
nie wiem czy się dobrze orientuję ale w 2,0 są chyba dwie czujki jedna od kompa a druga od zegarów, ale poczekajmy niech wypowiedzą się Ci którzy są bardziej w temacie
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
Jeśli czujnik temp. byłby uszkodzony to w momencie odpalenia auto powinno dławić się po dodaniu gazu (brak ssanie) Jeśli nie dławi się lecz tylko nie trzyma obrotów odpowiednich do pracy na ssaniu to wine poności najczęscie sterowanie wolnymi obrotami (czyt silnik krokowy, przepustnica). Zbadaj dokładnie ten czujnik co idzie do kompa i będizesz wiedział czy jest dobry czy nie ale najcześciej kiedy czuj temp siada auto bardzo się dlawi po dodaniu gazu na zimnym silniku. pozdrawiam
-
Darcyn
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
silnik po odpaleniu w ogole nie chodzi a co dopiero dławi... musze trzymac noge na gazie. troche to uciazliwe bo jak musialem puscic gaz na 1 biegu to tak zgasl ze az przegub sie chyba rozlecial. kurde. pomierzyłem czujnik temp wody i wyglada ok albo ma tendencje lekko zanizac faktyczna temp. wartosci na ciepłym były raczej z tego maksymalnego pułapu. juz niepamietam ale na liczniku było 90 stopni a na multimetrze 200 omów
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
Między "nie chodzeniem" silnika a dławieniem po dodaniu gazu jest zasadnicza różnica. JEsli nie masz ssania powienienes badać czujnik w zakresie niskich temp wody. Nalej wode w garnuszek i wstaw do garażu. Po kilku godzinach (tylko zeby mrozu nie było) wyjnimij pojemniczek z wodą, włóż termometr i zobacz czy wtedy nie zawyża oporu. Taka głupawa metoda ale skuteczna bo chodzi o dość niską temp wody. Czasem to co z kranów leci jest wbrew pozorą cieplejsze. No chyba że masz chłodną wodę w kranie o czym powie Ci termometr. Druga sprawa moze być taka, że krokowiec Ci nie utrzymuje obrotów. Jeśli wtedy kiedy gaśnie na zimnym dasz mu ostro gazu i jak sie nie zaleje bądź nie przydławi to wtedy winny jest silnik krokowy. Powodzenia